Σε επιφυλακή έχουν τεθεί ιατροδικαστές από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν το έργο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φόβοι για πολλά θύματα από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κεντρική Ελλάδα.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας έχει τεθεί σε ετοιμότητα από το μεσημέρι της Πέμπτης, ύστερα από εντολή των αρμόδιων υπηρεσιών και θα λειτουργήσει, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, με τη συνδρομή ιατροδικαστών από άλλες περιοχές, ενώ θα μισθωθεί και φορτηγό ψυγείο για τη διατήρηση των σορών.

Στόχος είναι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, να προχωρήσουν άμεσα οι ιατροδικαστικές εξετάσεις και εκθέσεις, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες πιστοποίησης των αιτιών θανάτου και των στοιχείων των θυμάτων.

Η εικόνα που υπάρχει για τον Παλαμά, τη Μεταμόρφωση και πέντε ακόμη μικρά χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας δεν είναι καλή, καθώς ολόκληροι οικισμοί έχουν καλυφθεί από νερό που ξεπερνούσε έως και χθες το βράδυ τα τρία μέτρα.

*Με πληροφορίες από την εφημερίδα Απογευματινή