Για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη απολογήθηκαν χθες ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του Blue Horizon.

Ύστερα από μαραθώνια απολογία κρίθηκαν προφυλακισθέντες ο ύπαρχος και ο πλοίαρχος.

Μάλιστα, στον πλοίαρχο που κατηγορούνταν για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατα την απολογία του ο ύπαρχος υποστήριξε ότι «αναλαμβάνει μερίδιο ευθυνών αλλά δεν δέχεται την κατηγορία ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο».

Όπως υποστήριξε, ο Αντώνης γλίστρησε στο νύχι του καταπέλτη –όπως και ο ίδιος– και δεν πρόλαβε να τον σώσει, καθώς είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο και όταν γύρισε λίγο το κεφάλι του είδε τον 36χρονο ήδη νεκρό από την περιδίνηση των νερών.

Ωστόσο, ο ύπαρχος υποστήριξε ότι ειδοποίησε έγκαιρα τον καπετάνιο.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο πλοίαρχος «δήλωσε συντετριμμένος και ότι δεν γνώριζε ότι υπήρξε διαπληκτισμός στον καταπέλτη».

Όπως κατέθεσε, στις 9.12 ζήτησε άδεια απόπλου, 9.13 ενημερώθηκε ότι το πλοίο έχει αμποδέσει και 9.14 άκουσε τη φωνή του ύπαρχου να τον καλεί στον ασύρματο captain-captain. Τότε ενστικτωδώς γύρισε στην κάμερα του καταπέλτη και είδε έναν άνθρωπο «που ίσα ίσα» είχε πέσει στη θάλασσα.