Τραγικό θάνατο βρήκαν χιλιάδες ζώα στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel».

Πλέον, δρόμοι, χωράφια και στάνες έχουν μετατραπεί σε απέραντα νεκροταφεία, ενώ την ίδια ώρα οι ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο είναι ανυπολόγιστες, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Με κάθε τρόπο οι κάτοικοι και οι Αρχές καλούνται να απομακρύνουν τα νεκρά ζώα που βρίσκονται στη Θεσσαλία, καθώς πλέον αποτελούν υγειονομική βόμβα. Με καρότσες και φορτηγά οι πολίτες στοιβάζουν τα νεκρά ζώα για να τα απομακρύνουν από τα λιμνάζοντα νερά και τις στάνες. Να σημειωθεί ότι τα λιγοστά ζώα που έμειναν ζωντανά κινδυνεύουν κι αυτά, καθώς παραμένουν δίπλα στα κουφάρια.




Σε μια στάνη στη Λάρισα βίντεο από drone δείχνει από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι φονικές πλημμύρες. Στο βίντεο της Golden Movies φαίνεται τα ζωντανά ζώα να παραμένουν αβοήθητα δίπλα στα νεκρά, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο για να σωθούν ή για να απομακρυνθούν όσα πνίγηκαν.



Επαφές με εργολάβους

Μόνο στην περιοχή του Παλαμά εκτιμάται ότι είναι 5.000 τα νεκρά ζώα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει έρθει σε συμφωνία η Περιφέρεια Θεσσαλίας με εργολάβους, οι οποίοι θα τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές, εκεί δηλαδή όπου υπάρχει δυνατότητα ή να καίγονται ή να γίνεται υγειονομική ταφή, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το ζητούμενο όμως είναι να ξεκινήσει η διαδικασία, σημειώνει ο Δήμος Παλαμά.