Στα λασπόνερα χάθηκαν 15 άνθρωποι, ενώ βούλιαξαν στη λάσπη οι κόποι και οι αναμνήσεις μιας ζωής για τους κατοίκους στη Θεσσαλία εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel».

Μικρές, άγνωστες ιστορίες αναδεικνύονται, καθώς «κάθονται» τα νερά από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel» στο πέρασμά της από τη χώρα μας και αποκαλύπτονται τα πρόσωπα που βίωσαν τις, λιγότερο ή περισσότερο, οδυνηρές συνέπειες.

Ανάμεσα σε αυτά, σύμφωνα με το trikalavoice.gr, είναι και ο πρώην άσος του ελληνικού μπάσκετ, με θητεία και στο ΝΒΑ, Ευθύμης Ρεντζιάς. Πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας ο ίδιος και κάτοικος Μεγάλων Καλυβίων, του χωριού που χτυπήθηκε περισσότερο απ' όλα στον Νομό Τρικάλων και έμεινε δύο μέρες «βουτηγμένο» στο νερό, αποκλεισμένο από τον έξω κόσμο, είδε το σπίτι του να «βουλιάζει» στα ορμητικά νερά των ποταμών που υπερχείλισαν.

Μάλιστα, παρέμεινε εγκλωβισμένος χωρίς νερό και ρεύμα για ένα 48ωρο, μαζί με τους γονείς του και απεγκλωβίστηκαν με βάρκα από τους διασώστες που επιχειρούσαν στο χωριό. Συγκλονισμένος ο Ευθύμης Ρεντζιάς, πρώην άσος του ΠΑΟΚ, των Φιλαδέλφεια 76ερς και, φυσικά, της Εθνικής Ελλάδας, μίλησε για «στιγμές που δεν θέλει κανείς να ζήσει».

 «Αυτή τη στιγμή το μυαλό μου είναι μόνο στους συγχωριανούς μου, που είδαν το βιος τους να χάνεται, αλλά και στους υπόλοιπους πλημμυροπαθείς του νομού μας και της Θεσσαλίας», συμπλήρωσε σχετικά.

Ο ίδιος έχασε μέσα από τα χέρια του «τις αναμνήσεις όλης της ζωής μου», καθώς το υπόγειο του σπιτιού του, όπου διατηρούσε το γραφείο του και όλο του το αρχείο με μετάλλια, φανέλες από το ΝΒΑ και ομάδων της Ευρώπης που τίμησε, σκληρούς δίσκους υπολογιστών, δημοσιεύματα εφημερίδων, πλημμύρισε. «Αυτό είναι τίποτα μπροστά στις ζωές που χάθηκαν», λέει χαρακτηριστικά.

Έκανε, δε, λόγο για «κατακλυσμό κυριολεκτικά», για να προσθέσει, κάνοντας μια δήλωση με πολιτική «απόχρωση», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου: «Κατανοώ απόλυτα την οργή και τον θυμό των συνανθρώπων μου, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πόσο δούλεψαν νύχτα-μέρα οι Κώστας Αγοραστός, Χρήστος Μιχαλάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου όλα τα προηγούμενα χρόνια και πόσο άλλαξαν τη Θεσσαλία, κάνοντάς την Περιφέρεια πρότυπο, τα Τρίκαλα πρότυπο. Νομίζω χρειάζεται ψυχραιμία και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανοικοδόμησης για τη Θεσσαλία και τον τόπο μας».