Ο δικηγόρος Λάρισας Γιώργος Μπαρτζώκης μίλησε στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.


Aναλυτικά οι δηλώσεις του 

Με αφορμή την προσφυγή 30 ατόμων στη Δικαιοσύνη λόγω του ότι έσπασαν κάποιοι τα αναχώματα και πλημμύρισαν τα χωριά τους: Οι πληροφορίες που ήρθαν στο γραφείο μας ήταν από τους κατοίκους της Φαρκαδόνας, οι οποίοι μου έκαναν την καταγγελία ότι κάποια ανθρώπινη παρέμβαση από την τοπική αυτοδιοίκηση, το πιο πιθανό, το οποίο ερευνάτε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έσπασε το φράγμα του Καράμπαλη, του Ενιπέα.

Από την αρχή υπήρχε η πληροφορία ότι για να σωθεί η πόλη της Καρδίτσας θα έκαναν αυτή την παρέμβαση. Ακολουθήσαμε τη διαδικασία που έγινε και με το τρένο των Τεμπών, είχαμε την πληροφορία, αλλά δεν μπορούσαμε να πούμε τα ονόματα και ανοίξαμε το θέμα σιγά σιγά έτσι ώστε μόνοι τους ο ένας με τον άλλο να αλληλοκαρφωθούν. Βγήκε χθες ο χειριστής... Εμείς είπαμε από την αρχή στην εισαγγελική Αρχή ότι θα πρέπει να ερευνηθεί. Υπάρχει βιβλίο κίνησης σε αυτά τα μηχανήματα που πήγαν; Με τι έξοδα πήγε, με ποιου εντολή πήγε; Τα λέω γιατί και άλλα θα βγουν στη δημοσιότητα τις επόμενες ώρες ή ημέρες, όπως ότι υπάρχουν κάποιοι άλλοι που πήγαν σε άλλα φράγματα, όπως της Γυρτώνης για παράδειγμα. Εκεί έχουμε έναν κοινοτάρχη Φαλάνης που βγήκε και είπε ότι έκανε μια σύσκεψη με βουλευτές, προφανώς της Ν.Δ., και αποφάσισε να σπάσουν το φράγμα της Γυρτώνης, το οποίο πλημμύρισε την εθνική οδό.

Βγήκε μόνος του και το είπε. Πήγαν μόνοι τους και χτύπησαν τα αναχώματα πιστεύοντας ότι θα σώσουν για παράδειγμα τη Φαλάνη και η Φαλάνη πλημμύρισε. Κι αυτοί οι κύριοι που έκαναν αυτή την ανοησία θα πρέπει να κληθούν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.