Αναφορικά με το μέγεθος της καταστροφής στη Δαδιά μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Γιώργος Αμυράς.

«Το εθνικό πάρκο μέσα στο οποίο είναι και το δάσος της Δαδιάς, έχει μια έκταση 425.000 στρεμμάτων, η φωτιά άφησε άκαυτα τα 180.000 στρέμματα. Στα υπόλοιπα 245.000 στρέμματα πέρασε η φωτιά αλλά κατέκαψε τα 50.000 στρέμματα, έχουμε δηλαδή ολική καταστροφή σε 50.000 στρέμματα δάσους, ενώ τα υπόλοιπα 190.000 στρέμματα έχουν μέση ή χαμηλή σφοδρότητα καύσης που σημαίνει ότι οι περισσότεροι κορμοί των δέντρων είναι ζωντανοί. Άρα η κατάσταση είναι καλύτερη από αυτή που φανταζόμασταν αλλά δεν παύει να είναι μια μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά», τόνισε ο κ. Αμυράς.

«Οι επιστήμονες μάς λένε ότι θα επανέλθει το δάσος στα περισσότερα σημεία του αλλά χρειάζεται η δική μας φροντίδα και αυτό θα κάνουμε. Περιμένουμε να μας πουν οι επιστήμονες στα πόσα χρόνια θα επανέλθει το δάσος κυρίως για τα 50.000 στρέμματα γιατί για τα υπόλοιπα θα επανέλθει σχετικά σύντομα δηλαδή σε 3-5 χρόνια το δάσος θα είναι όπως ήτανε πριν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Για τους μαυρόγυπες της Δαδιάς, ο κ. Αμυράς είπε ότι: «Στην Ελλάδα έχουμε μια πάρα πολύ σημαντική αποικία είναι γύρω στα 120 πτηνά το καλό είναι ότι τα περισσότερα από αυτά είχαν γεννήσει τους νεοσσούς οι οποίοι είχαν φύγει ήδη από τις φωλιές άρα δεν έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε καταστροφή και απώλεια μελών της αποικίας του μαυρόγυπα».

«Οι μαυρόγυπες δεν είναι αποδημητικά πουλιά, δεν πρόκειται να φύγουν εκεί θα μείνουν. Εμείς βάζουμε τεχνητές φωλιές ώστε να διευκολύνουμε των επανεποικισμό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τους πληγέντες μελισσοκόμους, σημείωσε: «Ετοιμάζουμε τα μελισσοκομικά πάρκα, έχει αρχίσει να γίνεται αυτό, δηλαδή μεγάλες εκτάσεις όπου βάζουμε δέντρα διαδοχικής ανθοφορίας ούτε ώστε για τους περισσότερους μήνες του χρόνου να έχουν οι μελισσοκόμοι χώρο να βάλουν τα μελίσσια τους».