Μια ημέρα μετά την εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ και τις προκλητικές δηλώσεις του για την Κύπρο, ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής του Hellenic American Leadership Counsil, σχολίασε με καυστικό τρόπο την εμφάνισή του ενόψει του κρίσιμου τετ α τετ που θα έχουν σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος στη Νέα Υόρκη.

«Ο Ερντογάν προσπαθεί να προκαλέσει εντυπώσεις» σημείωσε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», χαρακτηρίζοντας τις αμφίσημες δηλώσεις ως παράλογες.

Δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής ο Ερντογάν

«Τις τελευταίες μέρες μας έχει δείξει ότι μπορεί να υποφέρει από σχιζοφρένεια» ανέφερε σκωπτικά, συμπληρώνοντας ότι λόγω των έργων και των πράξεων του δεν μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε ως συνομιλητή.

Σχετικά με το τι περιμένουμε από αυτή την συνάντηση τόνισε ότι: «Θέλουμε να συνεχίσει η αποκλιμάκωση. Αν θέλει (σ.σ. Ερντογάν) να προσφέρει μέτρα εμπιστοσύνης θα το δούμε, αλλά με την ομιλία του και με αυτά που ήδη είπε και για τον Μπομπ Μενέντεζ αλλά και για την Κύπρο, μας έχει δείξει ποιος είναι στην πραγματικότητα».

Επιπλέον, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας εκτίμησε ότι η Τουρκία χρειάζεται την Ελλάδα για να πάρει τα F-16, τονίζοντας πως πολλά θα εξαρτηθούν από την στάση της έναντι του ΝΑΤΟ αναφορικά με την ένταξη της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφέρει πως η ομογένεια στις ΗΠΑ αναμένει με ενδιαφέρον την εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του Νίκου Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ, καθώς και το αποτέλεσμα της συνάντησης μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγιπ Ερντογάν.

Πηγή: ΕΡΤ