Μέσω της Ένωσής τους οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επρόκειτο να συμμετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί, αφού κρίθηκε παράνομη

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών είχαν προσφύγει κατά της απεργίας η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Μεταφορών.

Ως εκ τούτου, την Πέμπτη οι πτήσεις από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια θα πραγματοποιηθούν κανoνικά.

Απεργία: Σε κλοιό η χώρα την Πέμπτη


Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ολόκληρη η χώρα. Σήμερα το απόγευμα ανακοινώθηκε ότι οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ θα τραβήξουν χειρόφερενο από τις 5 το πρωί της Πέμπτης μέχρι και τις 5 το πρωί της Παρασκευής, μετά την απόφαση που έλαβε το σωματείο των εργαζομένων.


Για τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Δηλαδή, τα λεωφορεία θα κινούνται κανονικά, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου.

Τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 09:00 και 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (24:00).

Επιπλέον, το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής ανακοίνωσε στάση εργασίας από τις 13:30 έως τη λήξη της βάρδιας.

Απεργία: Ποιοι άλλοι συμμετέχουν


Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ και άλλα εργατικά σωματεία προχωρούν σε 24ωρη απεργία, καθώς διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και το ΠΑΜΕ καλούν την ίδια ώρα στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στην 24ωρη απεργία λαμβάνουν μέρος και οι ναυτεργάτες, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά.

Στην απεργία έχουν δηλώσει συμμετοχή ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, τα συνδικαλιστικά σωματεία καθηγητών γυμνασίων-λυκείων και δασκάλων. Στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία αλλά και οι νοσοκομειακοί γιατροί, καθώς ΠΟΕΔΗΝ και ΕΙΝΑΠ συμμετέχουν στην απεργία με το επιχείρημα ότι «το νομοσχέδιο θεσπίζει διατάξεις που καταργούν το 8ωρο, την πενθήμερη εργασία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση».