Έκκληση να μην βγαίνουν από το σπίτι τους οι κάτοικοι του δήμου Μαντουδίου στην Εύβοια, απηύθυνε ο δήμαρχος λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έχει προκαλέσει η επέλαση της κακοκαιρίας Elias.


Κλειστός ο δρόμος από τα Ψαχνά προς της βόρεια Εύβοια

Μιλώντας στο OPEN TV, ο δήμαρχος της περιοχής διέψευσε την πληροφορία ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι και τόνισε ότι έχει κλείσει ο δρόμος από τα Ψαχνά προς τη βόρεια Εύβοια.

«Πρέπει να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις. Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

«Έπεσαν 150 χιλιοστά βροχής μέχρι τις 6:00, στο δυτικό κομμάτι του δήμου στις Ροβιές και τη Λίμνη και έχουν φέρει όλο το βουνό μέσα στους οικισμούς. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα, το νερό είναι πάρα πολύ. Έχουν υπερχειλίσει όλα τα ποτάμια. Η κατάσταση κρίνεται αυτή τη στιγμή επικίνδυνη», επισήμανε.

«Αυτή τη στιγμή τα μεγάλα προβλήματα είναι στις καμένες περιοχές. Εντοπίζονται κυρίως στις Ροβιές και στο Μετόχι. Το νερό είναι πάρα πολύ, έχει δημιουργηθεί ένας χείμαρρος. Είναι όλο το βουνό και κατεβαίνει προς τα κάτω. Αν συνεχίσει αυτός ο καταποντισμός, δεν ξέρουμε τι θα προκύψει στους άλλους οικισμούς. Είναι πολύ το νερό, πολύ περισσότερο από τον Daniel», πρόσθεσε.