Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, θα επισκεφθεί σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, το Μαντούδι Ευβοίας, το οποίο πλήττεται από τις πρώτες πρωινές ώρες από την κακοκαιρία Elias.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του evima.gr, θα μεταβεί στις περιοχές που έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές και θα συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Ο κ. Κικίλιας, αφού επισκεφθεί το Μαντούδι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα πάει μαζί με τον δήμαρχο στις Ροβιές.

Διαβάστε εδώ: Κακοκαιρία Elias: Ανελέητο σφυροκόπημα σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Θεσσαλία

Συστάσεις από την Περιφέρεια στους πολίτες της Εύβοιας

Στο Μαντούδι βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες και ο αντιπεριφερειάχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαΐδίτης, ο οποίος νωρίτερα σε δηλώσεις στο evima.gr συνιστούσε στους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ή αυτές να γίνονται με χαμηλές ταχύτητες, καθώς το οδικό δίκτυο σε ορισμένα σημεία έχει καλυφθεί από ποσότητες νερού.

Στη συνέχεια ανέφερε πως είναι στα όρια υπερχείλισης αρκετοί ποταμοί στην Εύβοια. «Είμαστε στο κόκκινο, η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, ζητήσαμε ενισχύσεις από την ΕΜΑΚ από τη Λαμία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ: Κακοκαιρία Elias: Σαρώνει την Εύβοια - Ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι κόπηκαν στη μέση - Στη μάχη και οι Ένοπλες Δυνάμεις