Την αποβολή από τα έδρανα της υποστήριξης της κατηγορίας της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών με βασικούς κατηγορούμενους τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Ανάλογη απόφαση είχε λάβει και το προηγούμενο δικαστήριο που κλήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση ωστόσο οδηγήθηκε σε αναγκαστική αναβολή της δίκης λόγω της αποχής των δικηγόρων από το καθήκοντα τους.

Την αποβολή της προσωρινής διοίκησης της Folli Follie από την υποστήριξη της κατηγορίας ζήτησαν και οι δικηγόροι υπεράσπισης της οικογένειας Κουτσολιούτσου επικαλούμενοι την προηγούμενη απόφαση που όπως είπαν στις αγορεύσεις τους έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και άρα καταλαμβάνει και την εν εξελίξη δίκη.

Πλέον, μετά από αυτήν την απόφαση, κατά την ακροαματική διαδικασία, ως υποστήριξη της κατηγορίας, παρίστανται στη δίκη οι επενδυτές, τράπεζες, ο e-ΕΦΚΑ, και ο ΕΟΠΥΥ.

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις των μαρτύρων

Κατά τη σημερινή δίκη, άρχισαν οι καταθέσεις των μαρτύρων. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν επενδυτές οι οποίοι παρίστανται στο δικαστήριο προς υποστήριξη της κατηγορίας και είχαν καταθέσει μηνύσεις όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Όπως κατέθεσαν στο δικαστήριο δεν αντιλήφθηκαν εξαρχής τι συνέβαινε καθώς οι διαφορές ανάμεσα στην πραγματική κατάσταση της εταιρείας και αυτής που εμφανιζόταν ήταν τερατώδεις και δεν μπορούσαν να γίνουν πιστευτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό επενδυτή ο οποίος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι είχε 2.500 μετοχές της εταιρείας, τις 1.000 εκ των οποίων της αγόρασε τον Απρίλιο του 2018, λίγο πριν την έκθεση του αμερικανικού fund.

Ο μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως έχασε 40.000 ευρώ. «Επέλεξα τις μετοχές της εταιρείας διότι παρακολουθούσα την πορεία της, τα οικονομικά της στοιχεία. Εξίσου σημαντικό κριτήριο ήταν ότι μετόχοι ήταν οι ιδρυτές της. Δεν πούλησα τις μετοχές αμέσως μετά την έκθεση του fund , διότι η οικογένεια Kουτσολιούτσου διέψευσε ότι υπήρχε πρόβλημα και η επιτροπή κεφαλαιαγοράς δεν έπαιρνε καμία απόφαση για την αναστολή της μετοχής» ανέφερε στην κατάθεση του.

Η δίκη που αναμένεται να διαρκέσει αρκετό καιρό, λόγω του μεγάλου αριθμού κατηγορουμένων δικηγόρων και μαρτύρων, θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.