Νεκρός ανασύρθηκε ο 69χρονος πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε χθες το μεσημέρι, Πέμπτη 28/09, στην Εύβοια.


Εύβοια: Το χρονικό της πτώσης του ελικοπτέρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έμπειρος χειριστής του ελικοπτέρου ξεκίνησε από Αφίδνες και δήλωσε ότι θα κάνει πέρασμα από Μαντούδι, ωστόσο λίγο μετά τις 09:00 ανέφερε ότι θα προσγειωθεί λόγω κακοκαιρίας.

Λίγο μετά τις 10:00 ανακοίνωσε ότι φεύγει με προορισμό τον Βόλο σε χαμηλό ύψος.

Στο σχέδιο πτήσης που είχε υποβληθεί αναφερόταν ότι κατά την επιστροφή θα ήταν ακόμα ένα άτομο ως επιβάτης.

Στις 10:13 το ελικόπτερο Α–109 απογειώθηκε από έναν λόφο κοντά στο Μαντούδι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και τις πρώτες αστυνομικές αναφορές, το ελικόπτερο παρουσίασε περίεργη συμπεριφορά στον αέρα, μέχρι που κατέπεσε στη θάλασσα.

Λίγη ώρα αργότερα, σήμανε συναγερμός στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης από την 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο. Ένα Super Puma απογειώθηκε, όπως επίσης έφτασαν στη συγκεκριμένη περιοχή και άνδρες του 575 Τάγματος Πεζοναυτών, που βρίσκονται στη Βόρεια Εύβοια για να βοηθήσουν τους πληγέντες από την κακοκαιρία, ώστε να πάρουν μέρος και αυτοί στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής λένε ότι το βάθος στο σημείο που είδε αυτόπτης μάρτυρας ότι έπεσε το ελικόπτερο είναι κοντά στα 40 με 50 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς εκεί καταλήγει και όλο το νερό που κατεβαίνει από τους χειμάρρους, οπότε μέσα στη θάλασσα το νερό είναι θολό.

Έτσι, η ορατότητα και στην επιφάνεια και στον βυθό είναι περιορισμένη.