«Θολό τοπίο», όπως αυτό που επικρατούσε στην τελευταία του πτήση πάνω από την Εύβοια, παραμένουν οι λόγοι που ο άτυχος πιλότος με κακές καιρικές συνθήκες σήκωσε το ελικόπτερο προκειμένου να ταξιδέψει στον Βόλο. Λίγες ώρες μετά την απογείωσή του το ελικόπτερο έπεσε στην Εύβοια, με αποτέλεσμα, ύστερα από έρευνες των σωστικών συνεργείων, ο πιλότος να εντοπιστεί σήμερα νεκρός. Ειδικότερα, είκοσι τέσσερις ώρες μετά την πτώση του ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή Αχλαδίου της Εύβοιας, βατραχάνθρωποι κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν τη σορό του πιλότου σε βάθος 52 μέτρων.

Το ελικόπτερο, τύπου τύπου Α-109, είχε εκκινήσει από τις Αφίδνες, στις 08:00 χθες, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

Πιλότος του ήταν ο Μιχάλης Λάμπου, ο οποίος, λόγω της κακοκαιρίας, θέλησε να κάνει στάση στο Μαντούδι Ευβοίας.

 Εύβοια: "Δεν ερχόταν να πάρει εμένα"

Τους λόγους για τους οποίους ταξίδεψε ο πιλότος με το ελικόπτερο επιχείρησε να εξηγήσει ο πιθανός ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου, ο οποίος, μιλώντας στο live news, ισχυρίστηκε ότι ο πιλότος δεν πήγαινε στον Βόλο προκειμένου να παραλάβει τον ίδιο.

Μιλώντας στο MEGA, ο πιθανός ιδιοκτήτης του ελικοπτέρου αναφέρεται στη στιγμή που χάθηκε η επικοινωνία με τον πιλότο και υπογραμμίζει πως δεν είναι αυτός που πηγαίνει να πάρει ο αδικοχαμένος 69χρονος.

 «Έφυγε ο άνθρωπος να πάει στον Βόλο. Δήλωσε την αναχώρησή του αρμοδίως, πήρε άδεια, έφυγε. Στον δρόμο σταμάτησε, ενημέρωσε ότι σταμάτησε. Μετά άνοιξε ο καιρός. Λέει "ξεκινάω" και μετά τον χάσαμε. Δεν ξέρουμε αν ήταν προγραμματισμένο δρομολόγιο. Δεν ερχόταν να πάρει εμένα».