Περίπου τρεις εβδομάδες έχουν περάσει από την κακοκαιρία Daniel, που χτύπησε με σφοδρότητα τη χώρα μας, και τα νερά σε πολλές περιοχές στη Μαγνησία παραμένουν, όπως και ένα λεωφορείο στον Πλατανιά στο Πήλιο να στηρίζει μια πολυκατοικία ως σύμβολο της καταστροφής. Ένα λεωφορείο που έχει σφηνώσει κάτω από τριώροφη κατοικία στηρίζοντας τα θεμέλιά της. Μετά το κύμα κακοκαιρίας Daniel παρέμεινε εκεί και στο δεύτερο κύμα κακοκαιρίας Elias, να θυμίζει πως κάποια πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν.

Το μεγαλύτερο πλήγμα της κακοκαιρίας Elias το δέχθηκε η Εύβοια μαζί με τον Βόλο. To λεωφορείο ήταν για τρεις εβδομάδες στη θέση του μέχρι που έφτασε η κακοκαιρία Elias.

Διαβάστε ακόμα: Λέκκας: «Τα κτίρια στις πληγείσες περιοχές θα πρέπει να ελεγχθούν προσεκτικά» - Ποιοι είναι οι κίνδυνοι ανάλογα με την τοποθεσία και τα υλικά δόμησης

Πλατανιάς: Πώς κατέληξε το λεωφορείο εκεί

Ο Πλατανιάς του Πηλίου δέχθηκε καταστροφικά χτυπήματα από άκρη σε άκρη, αρχής γενομένης από την κακοκαιρία Daniel. Περισσότερα από 50 αυτοκίνητα κατέληξαν στη θάλασσα, τόνοι λάσπης παντού, δρόμοι υποχώρησαν και η καταστροφή ήταν αποκαλυπτική.

Όμως μια τριώροφη κατοικία έγινε το σύμβολο της καταστροφής, καθώς το χώμα παρέσυρε τα θεμέλια, η πολυκατοικία έγειρε και από τύχη η βεράντα του ισογείου «πάτησε» στην οροφή ενός λεωφορείου.


Αρχικά το λεωφορείο ήταν πολύ μακριά από το σημείο, αλλά παρασύρθηκε έως εκεί από τους ορμητικούς χειμάρρους ή μάλλον τον έναν και μοναδικό χείμαρρο που διαπέρασε το χωριό. Όποιοι βρέθηκαν στο σημείο είδαν πως το σπίτι βρισκόταν στο πλάι ενός ποταμού. Όμως η αλήθεια είναι πως το σπίτι δεν ήταν μέσα στην κοίτη, η οποία έσπασε, αλλά το ποτάμι με την ποσότητα νερού που δέχθηκε αναδιαμορφώθηκε.

Διαβάστε ακόμα: Κακοκαιρία Elias: Στο έλεος των πλημμυρών η Θεσσαλία – “Πνίγηκε” ξανά το Πήλιο (Εικόνες)

Από την κακοκαιρία Daniel στην κακοκαιρία Elias στην ίδια ακριβώς κατάσταση

Στη φωτογραφία του Thesstoday βλέπουμε πως οι μεγάλες ποσότητες νερού είχαν παραμείνει, ενώ δεν βρέθηκε κανείς να γκρεμίσει την οικοδομή με ασφάλεια ενώ περιμέναμε την άφιξη του Elias.

Το σπίτι γέρνει προς το μέσον της νέας κοίτης και στηρίζεται ακόμα από το λεωφορείο. Υπάρχει πάντα ο φόβος να γείρει και να μπλοκάρει την κοίτη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμα πιο πολύ το χωριό που έχει κοπεί στα δύο.

Διαβάστε ακόμα: Κακοκαιρία Daniel: Συγκλονιστικές εικόνες στον Βόλο - Άνοιξε η γη και «κατάπιε» ολόκληρο λεωφορείο (Βίντεο)

Πηγή: Ταχυδρόμος