To όραμά του για τον δήμο Χαλανδρίου εκθέτει στο parapolitika.gr, ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Μάνος Κρανίδης, ο οποίος μιλά για τις προτεραιότητες και τους στόχους του για την επόμενη πενταετία.

«Η επαγγελματική μου εμπειρία μου ως πολιτικός μηχανικός, εκτιμώ ότι αποτελεί σημαντικό εχέγγυο για την επιτυχή ανάληψη των δύσκολων καθηκόντων του Δημάρχου σε μια πόλη όπως είναι το Χαλάνδρι. Στόχος δικός μου και της άξιας ομάδας που με στηρίζει, είναι να προσφέρουμε στους δημότες την κορυφαία ποιότητα ζωής και ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος παράλληλα αναφέρει ότι εφόσον εκλεγεί θα προχωρήσει «στην υλοποίηση μιας ευρύτερα αποδεκτής ατζέντας με σκοπό την άμεση βελτίωση των προβλημάτων, την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής στο Χαλάνδρι».

Πείτε μας δύο λόγια για εσάς, ποια είναι η σχέση σας με το Χαλάνδρι;

Είμαι Χαλανδραίος τρίτης γενιάς. Σε αυτή την υπέροχη πόλη ζω από τότε που γεννήθηκα. Εδώ έπαιζα μικρός, εδώ πήγα σχολείο, στο 2ο Λύκειο, εδώ παντρεύτηκα, δημιούργησα οικογένεια, ζω και εργάζομαι. Πατέρας μου ήταν ο Άγγελος Κρανίδης, ιατρός, καθηγητής ουρολογίας και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και μητέρα μου είναι η Πόπη Μπορμπουδάκη – Κρανίδη, επίσης ιατρός, επίκουρη καθηγήτρια μικροβιολογίας. Είμαι παντρεμένος με την Στέλλα Μούκα – Κρανίδη, μια γυναίκα που βρίσκεται πάντα δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε σημαντική απόφαση και έχουμε μαζί δύο υπέροχα παιδιά.

Επαγγελματικά με τί ασχολείστε;

Είμαι κάτοχος πτυχίου Πολιτικού Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Μεταπτυχιακού, Master of Science στην Δημόσια Πολιτική και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ με ανώτατο έπαινο. Από το 2003 είμαι μάχιμος πολιτικός μηχανικός, ιδιοκτήτης και CEO της τεχνικής εταιρείας υπηρεσιών μηχανικών και διαχείρισης ακινήτων Krama Property που εδρεύει στο Χαλάνδρι.

Να υποθέσω ότι θα εκμεταλλευτείτε την επαγγελματική σας ιδιότητα εάν κερδίσετε τον Δήμο;

Στον μέγιστο βαθμό. Η επαγγελματική μου εμπειρία μου ως πολιτικός μηχανικός, εκτιμώ ότι αποτελεί σημαντικό εχέγγυο για την επιτυχή ανάληψη των δύσκολων καθηκόντων του Δημάρχου σε μια πόλη όπως είναι το Χαλάνδρι. Στόχος δικός μου και της άξιας ομάδας που με στηρίζει, είναι να προσφέρουμε στους δημότες την κορυφαία ποιότητα ζωής και ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα. Θα σας δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Από τους πρώτους κιόλας μήνες που θα αναλάβουμε τον Δήμο θα προχωρήσουμε σε τεχνικό και αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηριακών μονάδων και θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα επισκευής, ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισής τους.

Διαθέτετε μια τεράστια πείρα στα αυτοδιοικητικά θέματα της πόλης. Ποιο είναι το βασικό σας όραμα για το Δήμο Χαλανδρίου εάν οι πολίτες σας εμπιστευτούν;

Ασχολούμαι με τα κοινά της πόλης εδώ και περίπου 20 χρόνια. Ξεκίνησα από εθελοντής, μέλος πολλών κοινωνικών και πολιτιστικών σωματείων, δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος το 2013 – 2014 και επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Η επίτευξή του όμως δεν θα γίνει με αόριστα οράματα αλλά με ρεαλιστική, οργανωμένη, ομαδική και αποτελεσματική προσέγγιση, βάσει της κοινής λογικής και πρακτικής καθώς επίσης και των καινοτόμων δράσεων που θα αναληφθούν. Έχουμε ένα πλήρες πρόγραμμα με περίπου 100 προτάσεις που μπορεί να διαβάσει ο καθένας, επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα του συνδυασμού «Χαλάνδρι Ορίζοντας 2023», www.chalandriorizontas2023.gr. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν συντάχθηκε πίσω από κομματικά γραφεία, ούτε μας παραδόθηκε έτοιμο από τεχνοκράτες. Φτιάχτηκε από την δυνατή ομάδα που διαθέτουμε, ανθρώπους που περπατούν καθημερινά στο Χαλάνδρι και έχουν όραμα για την πόλη τους. Γνώμονάς μας είναι η συνεχής βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αποτελεσματική δράση και να προσφέρουμε ουσιαστικά.

Εάν την μεθεπόμενη Κυριακή 8 Οκτωβρίου εκλεγείτε δήμαρχος, ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις στις οποίες θα προβείτε κύριε Κρανίδη;

Εξαρχής θα επιδιώξω να συνθέσω όλες εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να προσφέρουν πραγματικά στη πόλη μας. Θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση μιας ευρύτερα αποδεκτής ατζέντας με σκοπό την άμεση βελτίωση των προβλημάτων, την αναβάθμιση των υποδομών και της ποιότητας ζωής στο Χαλάνδρι.

Ενδεικτικά οι άμεσες ενέργειες κατά το πρώτο έτος ανάληψης του Δήμου θα είναι: Η επέκταση των έργων ασφαλτόστρωσης, η ανακατασκευή πεζοδρομιών που ταλαιπωρούν καθημερινά τους δημότες, η δημιουργία νέου χώρου στάθμευσης στο ακίνητο του Δήμου που βρίσκεται απέναντι από τον Άγιο Γεώργιο, η ταχεία αποπεράτωση υφιστάμενων αναπλάσεων όλων των περιοχών για καλύτερη προσβασιμότητα, η απόκτηση ενός νέου σύγχρονου δημοτικού φωτισμού που δεν υπάρχει σήμερα, η ανακαίνιση των αθλητικών χώρων που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, η ενίσχυση υπηρεσιών προληπτικής υγείας, η μείωση δημοτικών τελών και η εφαρμογή προγραμμάτων στήριξης των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η έναρξη αξιοποίησης κενών δημοτικών ακινήτων, η ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής στήριξης ευπαθών ομάδων, η βελτίωση προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων αλλά και η χρήση όλων των σύγχρονων εργαλείων ψηφιοποίησης και καινοτομίας που θα κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πολιτών.
Στόχος μας είναι το Χαλάνδρι να γίνει Καλύτερο, ένας κορυφαίος Δήμος για τους πολίτες και τους επισκέπτες του και είμαστε αποφασισμένοι να το καταφέρουμε.