Σύσκεψη στο πλαίσιο προετοιμασίας της Διακλαδικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ - 13», διεξήχθη υπό το ΓΕΕΘΑ, από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, στην οποία  συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Γαλλίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ως προσκεκλημένων Χωρών.





Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο τελικός καθορισμός του προγράμματος των δραστηριοτήτων της Άσκησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 16 έως 24 Νοεμβρίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και της Κρήτης.





Η ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της Διακλαδικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ - 13», διεξήχθη υπό το ΓΕΕΘΑ, από την Δευτέρα 25 έως την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023, η κύρια και τελική σύσκεψη σχεδίασης, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) στην Αθήνα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, καθώς και της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Γαλλίας και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ως προσκεκλημένων Χωρών.

Σκοπός της σύσκεψης, η οποία αποτελεί συνέχεια της Αρχικής Σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί από 29 Μαΐου έως 01 Ιουνίου 2023 (πατήστε https://geetha.mil.gr/diexagogi-archikis-syskepsis-schediasis-tis-diakladikis-askisis-elladas-aigyptoy-medoysa-13/), ήταν ο τελικός καθορισμός του προγράμματος των δραστηριοτήτων της Άσκησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 16 έως 24 Νοεμβρίου 2023 στην ευρύτερη περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και της Κρήτης.