Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και με το ενδεχόμενο επιστροφής στη φυλακή θα βρεθεί στις 17 Νοεμβρίου ο Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς προσδιορίστηκε η ημερομηνία της δίκης στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων, αλλά του χορηγήθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Σε περίπτωση δηλαδή που κριθεί ένοχος και από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο και του επιβληθεί ανάλογη ποινή, θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας του θεάτρου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο θα αντιμετωπίσει εκτός από τα δύο θύματα, για τα οποία καταδικάστηκε, και ένα τρίτο για το οποίο έχει αθωωθεί κατά πλειοψηφία, αφού ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελέα για το σκέλος αυτό.

Η εισαγγελική λειτουργός, Βασιλική Χαλβά, έκρινε ότι προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και τη μαρτυρία του ίδιου του μηνυτή ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Η ίδια εισαγγελέας προχώρησε και στην άσκηση έφεσης και για το ύψος των ποινών που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο περιπτώσεις βιασμών για τις οποίες καταδικάστηκε, καθώς θεώρησε ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντα λόγω της ανηλικότητάς του.

Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης έχει καταδικαστεί κατά πλειοψηφία από το πρωτόδικο δικαστήριο για τους βιασμούς δύο 17χρονων το 2015, ενώ απαλλάχθηκε ομόφωνα για τον βιασμό ενός ενήλικου το 2018, ο οποίος όμως δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο, και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011. Σημειώνεται ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου και ακόμη ένας δικαστής που μειοψήφησαν είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να απαλλαγεί και για τις τέσσερις πράξεις βιασμού που του αποδόθηκαν.