Το κύκλωμα στην υπόθεση της τηλεοπτικής πειρατείας λειτουργούσε σε μορφή "πυραμίδας" αφού οι «συνδρομητές» εντοπίζονταν από στόμα σε στόμα και ορισμένοι εξ αυτών εξελίσσονταν σε μεταπωλητές, προσδοκώντας φυσικά σε σημαντικά κέρδη. Τα δε μέλη της πυραμίδας είχαν φτάσει σε αριθμό τους 13.000.

Το προφίλ των εμπλεκομένων

-Στην κορυφή της πυραμίδας ήταν ο Μήτσος, ο αρχηγός με έδρα το Γύθειο στη Λακωνία. Ο 42χρονος είχε επιχείρηση με λιανικό εμπόριο ραδιοφωνικών δεκτών και τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

-Υπαρχηγός φέρεται να ήταν ο Τάκης από το Ίλιον. Ο 54χρονος ήταν ο διαχειριστής λογισμικού και μεταπωλητής πρώτου επιπέδου, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

-Υπήρχε ο ταμίας, ο οποίος εμφανίζεται ως γαμπρός του αρχηγού

-Στη δικογραφία αναφέρεται και ο Σάκης ο αστυνομικός, ο οποίος αρχικά ήταν πελάτης, αλλά ακολούθως εξελίχθηκε σε μεταπωλητής

-Στην ομάδα εμφανίζεται η «θεία», επίσης συγγενής του αρχηγού

-Υπάρχει επίσης ο κουρέας, ο οποίος όντως διατηρούσε κουρείο, μέσω του οποίου «διαφήμιζε» τη δουλειά που είχε στηθεί.

Πως γινόταν το "ξέπλυμα" χρήματος

Όσον αφορά στο ξέπλυμα του χρήματος, αυτό γινόταν μέσω αγοράς σπιτιών και καταστημάτων, καθώς και μέσω στοιχηματικών εταιρειών. Οι εμπλεκόμενοι πλήρωναν με μετρητά, ωστόσο έκαναν αίτηση και για δάνειο, ώστε να φαίνεται ότι βρήκαν εκεί τα χρήματα.