«Φως» στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 54χρονου υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που έχασε άδικα τη ζωή του στις 15 Ιουλίου 2023 στο φωτοβολταϊκό πάρκο του ΧΥΤΑ Φυλής, «έριξε» η αστυνομία.

 για -κατά περίπτωση- ληστεία και ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, διάθεση προϊόντων εγκλήματος και εμπρησμό κατά συναυτουργία.

Σύμφωνα με την αστυνομία προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων καθώς και την πραγματοποίηση ειδικών ανακριτικών πράξεων προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω κατηγορουμένων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Αναλυτικά, οι τέσσερεις κατηγορούμενοι προσέγγισαν στις 15/7 το βράδυ με όχημα τον ΧΥΤΑ Φυλής, όπου εργαζόταν ο 54χρονος Πάρης Βάκης, και αφού του επιτέθηκαν με αμβλύ όργανο, αφαίρεσαν από το σημείο υλικά κατασκευής φωτοβολταϊκού πάρκου καθώς και εργαλεία.

Επίσης, αφαίρεσαν το τσαντάκι του θύματος που περιείχε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, άδεια οδήγησης, τραπεζικές κάρτες και δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και όχημα της εταιρείας φύλαξης, το οποίο βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μάλιστα, για ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που αφαιρέθηκαν προέκυψε ότι την επόμενη ημέρα ενεργοποιήθηκε τηλεφωνική σύνδεση, την οποία χρησιμοποιούσε έτερο άτομο, λόγος για τον οποίο σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ συνελήφθη ακόμα ένα άτομο, -οικείο του 19χρονου- και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, καθώς τη στιγμή της σύλληψης του 19χρονου απώθησε με τα χέρια του αστυνομικό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.