Τουλάχιστον 3 ήταν οι εκτελεστές των 6 αλλοδαπών τουρκικής καταγωγής που δέχτηκαν 55 σφαίρες και από μία χαριστική βολή το απόγευμα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Λούτσα, σύμφωνα με την ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών. Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο αλλοδαπούς και αναζητεί ένα τρίτο άτομο ως δράστες της εκτέλεσης.

Διαβάστε εδώ: Αποκάλυψη: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε το πρόσωπο-κλειδί για το μακελειό της Λούτσας

Πριν από λίγο, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., ανακοινώθηκε η εμπλοκή δύο αλλοδαπών ομοεθνών τους στο αιματηρό περιστατικό, ενός 32χρονου που συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο αεροδρόμιο, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην Τουρκία, και ενός 28χρονου, ο οποίος συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο.

Όπως είπε ο διευθυντής ασφαλείας Ι. Σκούρας, ο 32χρονος συμμετείχε στην ίδια ομάδα με τα θύματα και ήταν εκείνος που τους έπεισε να μείνουν στη Λούτσα, ώστε να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, καθώς επρόκειτο να ταξιδέψουν την Ιταλία.

Οι δυο τους αρνούνται τις κατηγορίες. Σημειώνεται πως είχαν λάβει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, ενώ στο παρελθόν συμμετείχαν σε διακίνηση μεταναστών.

Makeleio_Loutsa_Eksixniasi2
Makeleio_Loutsa_Eksixniasi1

Αναζητείται ακόμα ένα άτομο για το μακελειό στη Λούτσα

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι στη φονική ενέδρα πήραν μέρος τουλάχιστον τρία άτομα και χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα όπλα που έριξαν πάνω από 55 σφαίρες.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι συλληφθέντες πυροβόλησαν τα θύματα, αλλά η παρουσία τους στο σημείο του μακελειού επιβεβαιώνεται, αφού τους «πρόδωσαν» τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσαν εκείνη τη μέρα.

Makeleio_Loutsa_Eksixniasi6
Makeleio_Loutsa_Eksixniasi5
Makeleio_Loutsa_Eksixniasi4
Makeleio_Loutsa_Eksixniasi3


Μακελειό στη Λούτσα: Κατασχέθηκαν τα ρούχα των συλληφθέντων

Σημειώνεται ότι όπως είπε η κ. Δημογλίδου, κατά τη σύλληψη και των δυο ατόμων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα και παπούτσια που φορούσαν κατά την τέλεση των δολοφονιών.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Τι συνέβη στο μακελειό στη Λούτσα

Στο μακελειό της Λούτσας οι δράστες, που -όπως εκτιμάται- διέφυγαν από τη χώρα, πυροβόλησαν πάνω από 60 φορές, με δύο πιστόλια και δύο αυτόματα όπλα.

Το μαφιόζικο χτύπημα με τους έξι νεκρούς Τούρκους σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Σεπτεμβρίου και αρχικά έγινε λόγος για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που εμπορεύονται ναρκωτικά. Οι περισσότεροι από 20 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος, αλλά και το ίδιο το σημείο της εκτέλεσης έδωσαν τα πρώτα στοιχεία για το πώς κινήθηκαν οι δολοφόνοι, αλλά και το πόσο καλά οργανωμένο ήταν το σχέδιο.

Πριν από μερικές εβδομάδες συνελήφθησαν 10 Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη που φέρεται να εμπλέκονται στο μακελειό. Σύμφωνα με τουρκικό Μέσο, πρόκειται για μέλη της συμμορίας του Μπαρίς Μπογιούν, οι οποίοι προετοίμαζαν αντίποινα για τις δολοφονίες των έξι ατόμων στην Αρτέμιδα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια εφόδων που έκανε η Αστυνομία σε σπίτια στην Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη.

Σχετική ανακοίνωση του Αστυνομικού Τμήματος Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι μέλη της οργάνωσης προετοίμαζαν αντίποινα στην Κωνσταντινούπολη λόγω της δολοφονίας έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης Μπαρίς Μπογιούν στην Ελλάδα, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας, περίπου 430 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Όπως αναφέρθηκε στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας κατά των υπόπτων που συνελήφθησαν.