Ο Δήμος Κομοτηνής είναι ένας ιδιαίτερος, μοναδικός για την Ελλάδα, τόπος. Στην Κομοτηνή συναντιούνται οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι, οι αγρότες της Ροδόπης και οι τεχνοκράτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι σοβαρές επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής και το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη.

Για την τοπική διοίκηση, αυτά τα χαρακτηριστικά απαιτούν έναν πολιτικό σχεδιασμό με όρους και προϋποθέσεις κοινής αποδοχής και κατά τρόπο που να διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη προς όφελος του δήμου και όλων των κατοίκων του. Κάτι που μέχρι και σήμερα, φαίνεται να μην κατάφερε να πραγματώσει ο νυν Δήμαρχος, κληρονόμος μιας παράταξης που είναι στο τιμόνι του δήμου εδώ και …12 χρόνια. Ο Δήμος Κομοτηνής φαίνεται να έχει μείνει στάσιμος, χωρίς σύγχρονες υποδομές και χωρίς την αξιοποίηση αυτών των συγκριτικών χαρακτηριστικών που τον καθιστούν – ειδικά σήμερα, μετά από τις καταστροφές της γειτονικής Αλεξανδρούπολης και της αγροτικής παραγωγής της Θεσσαλίας – ένα δήμο πολύτιμο στη βόρεια Ελλάδα.  
Αυτή τη φορά ωστόσο, φαίνεται πως κάτι αλλάζει.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης που φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα με τους ψηφοφόρους και να περνά μπροστά αυτή τη φορά, είναι ένας νέος επιτυχημένος επιχειρηματίας, με πολλά χρόνια πείρας στην τοπική αυτοδιοίκηση και με ένα καλά σχεδιασμένο και ρεαλιστικό πρόγραμμα.
Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της τοπικής κοινωνίας, η αποδοτική άντληση πόρων και η εναρμονισμένη συνεργασία χριστιανών και μουσουλμάνων, είναι οι τρεις κύριοι άξονες του προγράμματος που έχει καταρτίσει η παράταξη ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ του κ. Γραβάνη. Στόχοι που δεν φαίνεται να είναι άγνωστο πεδίο για τον ίδιο. Ως Πρόεδρος του – εξαιρετικά επιτυχημένου – Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, έχει αποδείξει ότι πέτυχε να αντλήσει πόρους, να δημιουργήσει υποστηρικτικούς μηχανισμούς για την τοπική επιχειρηματικότητα και να ενισχύσει την συμμετοχή όλων των φορέων, στην διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος για σημαντικές επενδύσεις. Και κατάφερε να κάνει γνωστά τα προϊόντα της Ροδόπης σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο.

Με ένα ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει χριστιανούς και μουσουλμάνους, παλιούς αυτοδιοίκητικους με εμπειρία στη διοίκηση αλλά και νέους με όρεξη και δυναμισμό, δεν αφήνει κανέναν εκτός. Η αντιπροσωπευτική επιλογή των προσώπων που επέλεξε να είναι δίπλα του και να στελεχώσουν την παράταξη ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ είναι χαρακτηριστική δίνοντας και τον τόνο της συμπερίληψης, σε μια τοπική κοινωνία με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλούσια ανθρωπογεωγραφία.