Οι αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 φέρνουν μια ανατροπή για τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τους δικαστικούς αντιπροσώπους που έχουν οριστεί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 θα ισχύει για όλη τη χώρα, εκτός από την Αττική Οδό.

Ειδικότερα, δεν ισχύει τελικά για την Αττική Οδό η δωρεάν διέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων από τα διόδια, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου και του επαναληπτικού γύρου σε μια εβδομάδα, στις 15 Οκτωβρίου.

Χθες (5.10.2023) έγινε γνωστό πως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα είχαν δωρέαν διελεύσεις από τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων όλης της χώρας, ωστόσο η Αττική Οδός ενημέρωσε σήμερα ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

 «Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. διευκρινίζει ότι δεν έχει κοινοποιηθεί προς αυτήν οποιοδήποτε έγγραφο σχετικά με δωρεάν διέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων στην Αττική Οδό, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023.

Οι διελεύσεις όλων των οχημάτων από τους σταθμούς διοδίων της Αττικής Οδού εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά, με καταβολή διοδίων», αναφέρει η ανακοίνωση της Αττικής Οδού.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταχιάος έδωσε εντολή για παύση είσπραξης διοδίων σε όλη την επικράτεια για τους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πότε είναι δωρεάν τα διόδια

Ειδικότερα, η δωρεάν διέλευση αφορά τις εξής περιόδους:

-Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 24:00 έως και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22:00.

-Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 24:00 έως και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22:00.

Η δωρεάν διέλευση ισχύει αποκλειστικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και θα επιτρέπεται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού τους, καθώς και του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με καταγραφή των διελεύσεων και σημείωση της απόφασης διορισμού, ενώ το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης.