Φαίνεται ότι στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ενημερώνονται επισταμένως για τα δημοσιεύματα της ιστοσελίδας μας, καθώς λίγες μόνο ώρες μετά το χθεσινό μας δημοσίευμα με τίτλο «Ελάχιστος φόρος Τιμής», όπου σημειώναμε ότι η Πατρίδα οφείλει να τιμήσει τους νεκρούς Πεζοναύτες μεταθανατίως με ηθική αμοιβή γιατί έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς αυτήν, αυτό εγένετο και μάλιστα με διαταγή του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό επισήμως πριν από λίγη ώρα με ανακοίνωση του ΓΕΣ «Στα θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον Υπουργό Εθνικής ’μυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο».

Θυμίζουμε ότι στο χθεσινό μας δημοσίευμα επισημαίναμε, μεταξύ άλλων, ότι «Η Πατρίδα - εκτός από τα «αυτονόητα» ("είμαστε δίπλα στις οικογένειες των νεκρών"), που όμως ΣΩΣΤΑ και ΕΠΙΒΕΛΗΜΕΝΩΣ λέγονται δημοσίως και στη Βουλή από τον καθ’ ύλην αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο των Ενόπλων Δυνάμεων, οφείλει να ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΩΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ.

Αυτό αποτελεί τον ελαχιστότατο φόρο Τιμής από μέρους της στους νεκρούς μαχητές της και σεβασμού στη Θυσία τους».

Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως «απονέμεται στο στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εν ζωή ή μετά θάνατο, για τέλεση εξόχων πράξεων αποκλειστικώς εν καιρώ ειρήνης, οι οποίες δεν σχετίζονται κατ' ανάγκη με τα στρατιωτικά πράγματα και οι οποίες τελέσθηκαν εντός ή εκτός των πλαισίων διατεταγμένης υπηρεσίας και που αφορούν:

• Στην τέλεση πράξεως αυτοθυσίας.
• Σε θάνατο ή βαρύ τραυματισμό από ατύχημα, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
• Σε ενέργεια που υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου καθήκοντος και επισύρει ανεπιφύλακτα το θαυμασμό και την εκτίμηση της κοινής γνώμης.
• Σε πράξη, για την τέλεση της οποίας η ζωή του προτεινομένου εξετέθη αποδεδειγμένα σε προφανή και άμεσο κίνδυνο.

Για κάθε νέα πράξη, η οποία πληρεί τις προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου, λαμβάνει χώρα νέα απονομή του μεταλλίου, αλλά φέρεται μόνο ένα διάσημο (σώμα του ή μια διεμβολή (ταινία) του. Η διάκριση των πολλαπλών απονομών γίνεται από τους επάργυρους αστερίσκους που τοποθετούνται στην ταινία αναρτήσεως του μεταλλίου ή στη διεμβολή του (μέχρι τρεις κατ' ανώτατο όριο)» (Βικιπαίδεια).