Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις πολύωρες απολογίες τους, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, οι δύο κατηγορούμενοι, τουρκικής καταγωγής, ηλικίας 32 και 28 ετών, που συνελήφθησαν για το μακελειό στη Λούτσα με θύματα έξι ομοεθνείς τους. Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Κατά πληροφορίες, ο 32χρονος, ο οποίος φέρεται να οδήγησε εσκεμμένα τους έξι Τούρκους στο σημείο της ενέδρας, αποδέχεται ότι ήταν ο οδηγός του μπλε αυτοκινήτου με τις γερμανικές πινακίδες, αλλά αρνείται ότι δολοφόνησε τους ομοεθνείς του.

Στην απολογία του, μάλιστα, προσκόμισε πλειάδα εγγράφων για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του, ενώ επικαλείται και την έκθεση της ΔΕΕ περί μη εύρεσης πυρίτιδας στο σώμα ή τα ρούχα του. Ο 28χρονος κατά πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει κανένα από τα έξι θύματα και ότι την ημέρα και ώρα της δολοφονίας βρισκόταν αλλού.

Να σημειωθεί ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός ακόμα ατόμου, τουρκικής καταγωγής, το οποίο φέρεται να συμμετείχε στο φονικό.