Την δολοφονία των έξι Τούρκων στη Λούτσα κατάφεραν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικές αρχές της χώρας, μετά και από τα νέα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί. Οι έρευνες για την εξιχνίαση του μακελειού στη Λούτσα δεν σταμάτησαν από την πρώτη στιγμή και μετά την σύλληψη του Τούρκου υπόπτου στο αεροδρόμιο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στο Live News o Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» οι Αρχές είχαν στη διάθεσή τους νέα στη στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των δραστών για τη δολοφονία στη Λούτσα.

Η ΕΛ.ΑΣ κατάφερε να εξιχνιάσει την υπόθεση δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα, συλλαμβάνοντας δύο από τουλάχιστον τρεις δράστες του μακελειού.

Οι δράστες  που συνελήφθησαν είναι Τούρκοι στην καταγωγή, όπως και τα θύματα. Πρόκειται για έναν 28χρονο και έναν 32χρονο που έχουν πάρει πολιτικό άσυλο και τα τελευταία χρόνια διαμένουν στην Ελλάδα.

Όπως όλα δείχνουν, ένα SMS ήταν εκείνο που οδήγησε την ΕΛ.ΑΣ στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ένα SMS στο κινητό του 32χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Από εκείνο το μήνυμα προκύπτει πως ο 32χρονος είπε στα έξι θύματα «θα στριμωχτούμε στο αυτοκίνητο και θα οδηγήσω εγώ» ενώ μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αποτυπώματά του.

Όπως όλα δείχνουν αυτός ήταν και ο άνθρωπος που τους έστησε παγίδα, οδηγώντας τους στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν, ενώ είχε υποδείξει το σημείο στους δύο συνεργάτες του, με σκοπό να στήσει ενέδρα στα έξι θύματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν απλώς πληροφοριοδότης και οργανωτής αλλά προχώρησε και στην εκτέλεση καθώς άρχισε να πυροβολεί και ο ίδιος όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο.

Αφού τους σκότωσε πήγε προς το σπίτι του στη Λούτσα, όπου είδε αστυνομικούς, πανικοβλήθηκε και μάζεψε γρήγορα τα ρούχα ώστε να κατευθυνθεί προς το «Ελ. Βενιζέλος».

Απενεργοποίησε τα κινητά του αλλά είχε ξεχάσει πως σε κάποιο από τα ρούχα του είχε αφήσει σφαίρες, τις οποίες εντόπισαν οι Αρχές στο αεροδρόμιο.