Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η τιμή τουλάχιστον 500 κωδικών προϊόντων κατά 5% για τουλάχιστον 6 μήνες.

«Στόχος να καταφέρουμε, τουλάχιστον, 500 κωδικοί προϊόντων να έχουν μείωση στο ράφι» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την ειδική σήμανση σε προϊόντα που θα έχουν σταθερή μείωση τουλάχιστον 5% επί ένα εξάμηνο.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην ΕΕ που ζητά μείωση τιμών, ενώ άλλες χώρες ζητούν σταθερές τιμές.

Ο υπουργός εξήγησε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να γνωστοποιούν στο υπουργείο οποιαδήποτε ανατίμηση και τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να αναρτούν καθημερινά τις τιμές φρούτων και λαχανικών.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) πραγματοποιεί καθημερινούς ελέγχους και επιβάλλει πρόστιμα σε εταιρείες που παραβιάζουν την νομοθεσία.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα οι καταναλωτές θα αρχίσουν να βλέπουν ειδικές σημάνσεις στα σούπερ μάρκετ για τα προϊόντα στα οποία μειώνεται η τιμή τους.