Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας που κατηγορείται για τη δολοφονία των παιδιών της, εκτυλίσσεται σε δικαστικό θρίλερ, καθώς έγινε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης να κατατεθεί φωτογραφικό υλικό από τη νεκροψία-νεκροτομή της μικρής Τζωρτζίνας. Υπενθυμίζεται ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας από υπερβολική δόση κεταμίνης.

Ειδικότερα, ένα βήμα πριν από την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την κλήση εκ νέου στη δίκη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη για συμπληρωματική εξέταση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη προκειμένου να προσκομιστούν, εφόσον υπάρχουν, οι  φωτογραφίες από τη νεκροτομή της μικρής αλλά και να καταθέσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφείλεται στην κεταμίνη, υποστήριξε μάρτυρας υπεράσπισης

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε στο δικαστήριο η υπεράσπιση της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία και σήμερα απουσίαζε από τη δίκη λόγω ασθένειας, διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της Αλέξη Κούγια. Προηγήθηκε της ομόφωνης απόφασης του δικαστηρίου η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία ζήτησε το αίτημα της υπεράσπισης να γίνει δεκτό. «Εάν υπάρχουν φωτογραφίες, αποτελούν ανακριτικό υλικό. Να κληθεί ο κ. Μπουζιάνης, να καταθέσει γι' αυτά τα αιτήματα και απαντήσει εάν υπάρχουν φωτογραφίες ή όχι», είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της υπεράσπισης για νέα εξέταση του καθηγητή Ράικου και διενέργεια νέας τοξικολογικής στο αίμα της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο απέρριψε και το αίτημα της υποστήριξης κατηγορίας για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη με την ομάδα γιατρών που ανέλαβε την Τζωρτζίνα τις κρίσιμες ώρες.

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο αίμα της Τζωρτζίνας

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε νέο αίτημα για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στο αίμα της Τζωρτζίνας, αίτημα για το οποίο η εισαγγελέας και το δικαστήριο επιφυλάχθηκαν.



Διαβάστε ακόμη: Δίκη Πισπιρίγκου: Στις 10 Νοεμβρίου η δίκη για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ολοκληρώθηκε η κατάθεση της μάρτυρος υπεράσπισης, ιδιώτη ιατροδικαστή, Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία για μία ακόμα φορά αμφισβήτησε το πόρισμα της ιατροδικαστικής πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας προήλθε λόγω δηλητηρίασης από κεταμίνη.

 «Δεν υπάρχει κανένα εύρημα που να συνάδει με δηλητηρίαση. Ούτε νεκροτομικό ούτε ιατροδικαστικό, ούτε τοξικολογικό ούτε ιστολογικό», είπε η μάρτυρας, προσθέτοντας: «Σε όλα τα όργανα υπάρχει ηωσινοφιλία, άρα υπάρχει φλεγμονή. Υπάρχει σημαντικού βαθμού ατροφία στην καρδιά, ήταν προγραμματισμένος ο θάνατος του παιδιού και οι γιατροί το ήξεραν».