Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου και υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, Σωτήρης Μπουζιάνης.

Ο μάρτυρας κλήθηκε από το δικαστήριο προκειμένου να προσκομίσει στο δικαστήριο φωτογραφίες από τη νεκροψία-νεκροτομή σχετικά με τη δίκη Πισπιρίγκου. Ο κ. Μπουζιάνης εξήγησε στο δικαστήριο πως τέτοιες φωτογραφίες δεν υπάρχουν καθώς δεν είναι συνήθης πρακτική να φωτογραφίζονται τα πτώματα πέρα από συγκεκριμένες περιπτώσεις. Οι μόνες φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι δύο που τραβήχτηκαν από τη Δ.Ε.Ε. και βρίσκοταν ήδη στη δικογραφία της υπόθεσης Πισπιρίγκου.

Ο κ. Μπουζιάνης στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις της έδρας και των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας και υπεράσπισης επί θεμάτων που είχε θέσει στο δικαστήριο ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου στο αίτημα του για την συμπληρωματική κλήση του ιατροδικαστή σχετικά με το σημάδι από την αποδίνωση, τη κυάνωση και τους βελονισμούς στο σώμα της Τζωρτζίνας.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφείλεται στην κεταμίνη, υποστήριξε μάρτυρας υπεράσπισης

Παρά τις αντίθετες καταθέσεις των ιατρών του νοσοκομείου Παίδων "Αγλαία Κυριακού" ο κ. Μπουζιάνης επέμεινε στην κατάθεση του πως στο σώμα της Τζωρτζίνας υπήρχε σημάδι από  απιδίνωση και πως δεν υπήρχε κυάνωση στο πρόσωπο.

Δίκη Πισπιρίγκου: Αναλυτικά ο διάλογος του Αλέξη Κούγια και του μάρτυρα

Αλ. Κούγιας : Τι σημαίνει για εσάς αυτό που είπε Ράικος ότι λόγω της συζήτησης στα ΜΜΕ έκανε εξετάσεις εκ των υστέρων και ανακάλυψε ροκουρόνιο;

Μάρτυρας · Επιμένω ότι εάν δεν είναι ζωντανός ο οργανισμός δεν μπορούμε να βρούμε μεταβολίτες διότι δεν υπάρχει κυκλοφορία. 

Αλ.Κούγιας : Σε πόσες περιπτώσεις που χρειάστηκε τοξικολογική εξέταση, η ιατροδικαστική αγνοεί τη δική της υπηρεσία και απευθύνεται σε άλλο εργαστήριο;

Μάρτυρας : Εγώ έχω στείλει μία φορά και συγκεκριμένα στην περίπτωση Ασλάνη.

Ο ιατροδικαστής δέχθηκε "βροχή" ερωτήσεων από την υπεράσπιση για τους λόγους που απευθύνθηκε στο  τοξικολογικό εργαστήριο του κ. Ράικου και δεν αρκέστηκε στα πορίσματα του εργαστηρίου της Αθήνας με τον μάρτυρα να επιμένει πως το αίτημα έγινε λόγω της πολυφαρμακείας που εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρζίνας όπου ανερεύθηκαν 15 με 17 φάρμακα. Μάλιστα ο κ. Μπουζιάνης είπε πως όσα είχε καταθέσει προανακριτικά στην ΕΛ. ΑΣ. για την κεταμίνη βασίστηκαν στα πορίσματα του κ. Ράικου με τον κ. Κούγια να ξεσπά και να του λέει :«Το στήσατε με τον κ. Ράικο με τον κ. Χασιώτη; Το αίμα αυτής της γυναίκας είναι στα χέρια σας! Δεν έχω δει τέτοια απάθεια, να λέει τέτοιο χοντροκομμένο πράγμα ο μάρτυρας, να καταθέτει πριν την έκθεση και να συλλαμβάνεται η κατηγορούμενη!»

Διαβάστε επίσης: Δίκη Πισπιρίγκου: Επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του καθηγητή τοξικολογίας Νίκου Ράικου

 Ο Μπουζιάνης επέμεινε πως δεν έχει στοιχεία να αμφισβητήσει το πόρισμα Ράϊκου

Ο ιατροδικαστής, παρά τις πιεστικές ερωτήσεις του κ. Κούγια, επέμεινε πως δεν είχε στοιχεία να αμφισβητήσει τα πορίσματα της έκθεσης κ. Ράικου.

Αλ. Κούγιας : Εσείς μπορείτε να ορκιστείτε πως αυτό που έκανε Ράικος είναο αξιόπιστο;

Μάρτυρας : Δεν έχω στοιχεία για να το αμφισβητήσω.

Αλ. Κούγιας : Τι είστε εσείς φερέφωνο του Ράικου;

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Μπουζιάνη, ο Αλέξης Κούγιας επανέφερε στο δικαστήριο το αίτημα για τη διενέργεια τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης στο μεταθανάτιο αίμα της Τζωρτζίνας. Το αίτημα τελικά απορρίφθηκε από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 7-1,με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου όπου θα υποβληθούν νέα αιτήματα από την πλευρά της υπεράσπισης της Ρ. Πισπιρίγκου.