Επανάσταση στην ιατρικό φέρνει η ρομποτική χειρουργική. Μπορεί οι πλειοψηφία των ασθενών να μην είναι εξοικειωμένη με τον όρο ρομποτική χειρουργική, όμως έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα τόσο των γιατρών, όσο και των ασθενών.

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, επιστημονικός Διευθυντής Ομίλου Ιατρικού Αθηνών & Διευθυντής Γενικής, Ογκολογικής και Ρομποτικής Χειρουργικής μιλά στο LIVE NEWS για τη ρομποτική χειρουργική CRSA.

Ο όρος ρομποτική χειρουργική δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος για την πλειοψηφία των ασθενών. Η Ρομποτική Χειρουργική αναφέρεται σε επεμβάσεις που πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τον χειρουργό, με τη χρήση ενός ρομποτικού συστήματος, το οποίο αναπαραγάγει με ακρίβεια τις ανθρώπινες χειρουργικές κινήσεις.

 Τι αλλάζει στην ιατρική με την ρομποτική χειρουργική

Η θέση του προέδρου της Παγκόσμιας Επιστημονικής Εταιρείας Ρομποτικής Χειρουργικής CRSA δόθηκε στον Δρ. Κωνσταντίνο Μ. Κωνσταντινίδη, από τους επιστήμονες κατά τη Γενική Συνέλευση της Επιστημονικής Εταιρείας CRSA στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής, που έλαβε χώρα στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Μιλώντας στο LIVE NEWS, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως με τη ρομποτική χειρουργική, μπόρεσαν με τρισδιάστατη εικόνα να μπουν στοχευμένα στα δύσκολα σημεία.

 «Οι ασθενείς την επόμενη μέρα μπορούν να πάνε σπίτι τους. Η εμπειρία αυτή μας επέτρεψε να προβάλλουμε τα αποτελέσματα σε διεθνές επίπεδο. Έχω κάνει πάνω από 5.000 ρομποτικές επεμβάσεις».