Το "πράσινο φως" έδωσε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) στη μελέτη για εργασίες στον εσωτερικό χώρο του Ερεχθείου, ώστε το μνημείο να αποκτήσει νέο δάπεδο, που θα κάνει δυνατή την είσοδο του κόσμου σε αυτό.

Επιπλέον, θα καταχωθούν οι θεμελιώσεις της βασιλικής, που κατασκευάστηκε τους πρώιμους Χριστιανικούς χρόνους εξασφαλίζοντας την προστασία τους, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη διατήρηση τμημάτων, αλλά και για τη χρωματική διαφοροποίηση στις επιχώσεις, που όχι μόνο βελτιώνουν την εσωτερική εικόνα του μνημείου αλλά και προβάλλουν τις διάφορες ιστορικές φάσεις του.

Με το ίδιο σκεπτικό, στο δυτικό τμήμα του βόρειου κλίτους θα παραμείνει ελεύθερη η θύρα προς τον υπόγειο χώρο, όπου σύμφωνα με την παράδοση σώζονται στο βράχο τα τεκμήρια της διαμάχης Αθηνάς - Ποσειδώνα για την κηδεμονία της πόλης, ενώ προτάθηκε η μη κατάχωση του νάρθηκα της εκκλησίας, που μετατράπηκε σε οθωμανική δεξαμενή, ώστε να παραμείνουν ορατά σημαντικά τεκμήρια της ιστορίας του μνημείου. Το νέο δάπεδο θα αποτελείται από λευκές μαρμάρινες πλάκες πάχους 14 εκ. που θα τοποθετηθούν πάνω σε μεταλλική, αναστρέψιμη κατασκευή, η ελάφρυνση της οποίας θα διερευνηθεί, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση των μελών του ΚΑΣ, που ομόφωνα δέχθηκε τη νέα μελέτη της υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Διαβάστε επίσης:

Με Σαμαρά και Τασούλα θα συναντηθεί η ’μαλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ 

Ο γάμος του George Clooney έγινε καρτούν (ΦΩΤΟ)

Γερμανοί αρχαιολόγοι: "Στην Γερμανία ενδιαφέρονται πολύ για τον Μέγα Αλέξανδρο"

Κρατούσαν στεφάνι με επιγραφή οι Καρυάτιδες;

Νέα θεατρική περίοδος για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ρομπότ - πρωταγωνιστής παίζει σε θεατρική παράσταση

Γιγάντιο κουλούρι θα αγκαλιάσει τον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη