Τρεις νέες συνήγοροι υπεράσπισης διορίστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στη Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την αποχώρηση εν μέσω διαμαρτυριών του Αλέξη Κούγια από την υπεράσπισή της.

Το δικαστήριο μετά και την αποδοχή του διορισμού από την κατηγορούμενη διέκοψε για την προσεχή Τετάρτη, προκειμένου να προετοιμαστούν οι τρεις δικηγόροι, λαμβάνοντας γνώση της δικογραφίας. Εφόσον οι συνήγοροι είναι έτοιμες την ερχόμενη εβδομάδα, τότε αναμένεται να ξεκινήσει η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Παραιτείται ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, έγινε γνωστό πως παραιτείται ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ειδικότερα, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ζήτησε διακοπή της δίκης για μία εβδομάδα προκειμένου να συνεννοηθεί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών για να αποχωρήσει από την υπεράσπιση.

«Μετά τις ομόφωνες απορρίψεις όλων των αιτημάτων μου, έχω αποφασίσει να αποχωρήσω από την υπεράσπιση. Πρόκειται για μια εμβληματική δίκη και τέτοια προσβολή στα δικαιώματα της κατηγορούμενης δεν έχω ξαναδεί. Ο τρόπος που απορρίφθηκαν ενώ δαπανήθηκε χρόνος ακόμα και για καφετζούδες… στερείτε από την κατηγορούμενη τα δικαιώματά της. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορούμενη χωρίς δικηγόρο. Θέλω να ενημερώσω τον πρόεδρο του ΔΣΑ γιατί δεν έχω αφήσει ποτέ δίκη και να έχει χρόνο η κατηγορούμενη να βρει δικηγόρο πριν της διορίσετε εσείς. Αν δεν βρει, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θέλω να ενημερωθεί ο πρόεδρος του ΔΣΑ».

Διαβάστε ακόμα: Παραιτείται ο Αλέξης Κούγιας από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Από την πλευρά της η εισαγγελέας τόνισε: «Έχουμε κάνει 70 συνεδριάσεις σε 7,5 μήνες. Έχουν εξεταστεί 60 μάρτυρες, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Εξετάζαμε μάρτυρες 2 και 3 ημέρες. Οι μαρτυρικές καταθέσεις είναι τεράστιες. Όταν έρχεται ο κ. συνήγορος και λέει ότι είναι συνοπτική διαδικασία, πέφτει σε αντιφάσεις», είπε η εισαγγελέας, προσθέτοντας: «Αν δεν μπορείτε να συνεχίσετε, πρέπει να το καταθέσετε και μετά το δικαστήριο να αποφασίσει».

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος για διακοπή της δίκης.

Αναλυτικά η συνομιλία

Κούγιας: Εγώ αποχωρώ και η συνεργάτιδά μου.

Πρόεδρος: Πού πάτε, κύριε συνήγορε; Έναν σεβασμό στο δικαστήριο!

Κούγιας: Σέβομαι, σέβομαι.

Πρόεδρος: Έχετε παραιτηθεί;

Κούγιας: Την Πέμπτη θα πω.

Πρόεδρος: Για Τετάρτη έχουμε διακόψει, εσείς την Πέμπτη θα πείτε;

Κούγιας: Ωραία, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι!

«Παραιτούμαστε όλοι οι δικηγόροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Επιφυλασσόμεθα την Πέμπτη να ανακοινώσουμε την απόφασή μας αν θα επανέλθουμε», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αποδέχομαι την παραίτηση, ζήτω να διοριστεί συνήγορος», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μόλις ανέβηκε στο βήμα.

Το δικαστήριο διέκοψε για να της διοριστεί νέος συνήγορος.