Στο «κόκκινο» βρίσκεται η εγκληματικότητα στην Αθήνα, καθώς πολλές περιοχές της βρίσκονται στο έλεος αδίστακτων συμμοριών. Ληστείες, κλοπές, άγριοι ξυλοδαρμοί στη μέση του δρόμου δημιουργούν ένα άλυτο πρόβλημα που διογκώνεται και οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, μια ληστεία μέρα μεσημέρι σε φαρμακείο στον Χολαργό. Η 43χρονη φαρμακοποιός έζησε τον τρόμο όταν την απείλησε ένοπλος κουκουλοφόρος, ενώ το περιστατικό έχει καταγραφεί και από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται ένας άνδρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του να εισέρχεται στο φαρμακείο, να βγάζει με απίστευτη ψυχραιμία το όπλο, και να σημαδεύει την φαρμακοποιό.

Η γυναίκα κάνει ό,τι ακριβώς της λέει ο ληστής. Εκείνος, αρπάζει τις εισπράξεις φεύγει σαν κύριος…

Δείτε το βίντεο: 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, είναι η δεύτερη φορά μέσα σ΄ ένα χρόνο που το εν λόγω φαρμακείο γίνεται στόχος ληστών. «Τον Μάρτιο είχε μπει ένας με μαχαίρι και μόνος του πήγε στην ταμειακή και πήρε τα χρήματα. Τότε δε φοβήθηκα γιατί δεν ήμουν μόνη μου. Τώρα είμαι ακόμα σε σοκ. Μούδιασα όταν είδα το όπλο. Φοβάμαι τι άλλο μπορεί να συμβεί», ανέφερε η 43χρονης.

Απόγνωση στους πολίτες για την εγκληματικότητα στην Αθήνα

Ο φόβος και η απόγνωση έχει κυριεύσει τους πολίτες σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Μάλιστα πολλές φορές, απατεώνες, με απύθμενο θράσος, προφασίζονται και προβλήματα υγείας για να μπουν στα σπίτια και να τα κλέψουν.

«Στην είσοδο της πόρτας δύο κυρίες, ρώτησα εγώ που πηγαίνετε; Πριν ανοίξω την εξώπορτα, πάω λέει στον επάνω όροφο. Εκείνη την ώρα άρχισε η γυναίκα η ηλικιωμένη, να πνίγεται ωχ δε μπορώ, έχω πρόβλημα, λίγο νερό, λίγο νερό δώστε μου δεν προλαβαίνω να ανέβω επάνω κι εγώ αφού ήταν πιο κοντά το διαμέρισμά μου άνοιξα να της δώσω λίγο νερό. Μετά ήθελε να ξαπλώσει.. δεν ξέρω πως κατάφερα και τις έβγαλα από την πόρτα», αναφέρουν.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Με πληροφορίες από MEGA