Αθώα και από την ελληνική Δικαιοσύνη κρίθηκε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το πρώην μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Ειδικότερα, η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, έχοντας στις αποσκευές της 2,6 κιλά κοκαΐνης, είχε απασχολήσει έντονα τις ελληνικές Αρχές καθώς γινόταν προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα.

Το πρώην μοντέλο, η Ειρήνη Μελισσαροπούλλου, που τώρα υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ., είχε ομόφωνα αθωωθεί στο ανώτατο δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ από σώμα ενόρκων ύστερα από 16 μήνες προφυλάκισης. Και τώρα κρίθηκε ομόφωνα αθώα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών.

Διαβάστε επίσης: Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Tα καψόνια στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ (vid)

Η υπόθεση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου εισήχθη προς εκδίκαση και στα ελληνικά δικαστήρια, γιατί, κατά τον ελληνικό ποινικό νόμο, οι υποθέσεις κατά Ελλήνων που κατηγορήθηκαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών στην αλλοδαπή εκδικάζονται πάντοτε και στα ελληνικά δικαστήρια. Απαλλακτική υπήρξε επίσης και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.

Σάκης Κεχαγιόγλου για αθώωση Ειρήνης Μελισσαροπούλου

 
Ο συνήγορος της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Σάκης Κεχαγιόγλου, μετά και την αθώωσή της από την ελληνική Δικαιοσύνη δήλωσε τα εξής: 

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδέχθηκα την ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την Ειρήνη. Έτσι, μετά την πανηγυρική αθώωσή της στην Κίνα πριν από περίπου 4 χρόνια, η ελληνική Δικαιοσύνη επισφράγισε την αθωότητά της. Η Ειρήνη είναι πλέον αμετάκλητα αθώα και δικαιωμένη και συνεχίζει με ηρεμία και αφοσίωση στο καθήκον τη ζωή της και την εργασία της στην Ελληνική Αστυνομία».