Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κάτω Αχαΐας στην Πάτρα από τη νέα υπόθεση θανάτου δύο βρεφών μέσα σε έναν χρόνο.

Μυστήριο επικρατεί με τους θανάτους δύο βρεφών, 19 ημερών το ένα και δύο μηνών το άλλο, τα οποία έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα σχεδόν ενός χρόνου, ενώ η 23χρονη μητέρα τους ήταν μαζί τους. Το ένα μωρό άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι, ενώ το άλλο στο νοσοκομείο, αφού το πήγε η μητέρα του με σπασμούς.

Στις εξετάσεις δεν βρέθηκε τίποτα παθολογικό, αλλά το βρέφος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή. Το παιδί νοσηλευόταν στο Παίδων «Αγία Σοφία» χωρίς οι γιατροί να γνωρίζουν γιατί είχε σπασμούς, όπως ανέφερε η 23χρονη Ειρήνη στην εκπομπή «T-Live» στον Alpha.

«Εκεί που γελάγαμε και παίζαμε, ξαφνικά χανόταν, γύρναγε τα μάτια της και έμενε λιπόθυμη», ανέφερε η νεαρή μητέρα, η οποία είπε ότι ήταν συνεχώς δίπλα από το παιδί.

23χρονη: "Κάθε μέρα ρώταγα τι έχει το παιδί, δεν μου απαντούσαν"

Το πρώτο παιδί της Ειρήνης γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 2022 και στις 19 του ίδιου μήνα έφυγε από τη ζωή. Η μητέρα ήταν δίπλα του και περιέγραψε τους περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια. Η μητέρα των δύο μωρών, η 23χρονη Ειρήνη, ζήτησε να μάθει τι συνέβη και έχασαν τη ζωή τους τα παιδιά της.

Οι πληροφορίες της εκπομπής ανέφεραν ότι η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε θάνατο άγνωστης αιτιολογίας, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια ιστολογικών εξετάσεων. Η 23χρονη περιέγραψε τα επεισόδια, αλλά και όσα έγιναν στον θάλαμο του νοσοκομείου τη μοιραία ημέρα που το μωρό της έφυγε από τη ζωή.

Η νεαρή μητέρα ρωτήθηκε αν υπάρχει ιστορικό χρήσης ναρκωτικών στην οικογένεια. Η ίδια απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο ιστορικό στην οικογένεια, ενώ είπε επίσης ότι η διευθύντρια του νοσοκομείου τούς είχε ενημερώσει πως τα πράγματα είναι σοβαρά, αλλά δεν περίμεναν ότι το παιδί θα φύγει. Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν στο παιδί, δεν φαινόταν να έχει το παιδί κάποια σοβαρή πάθηση.

Και για τα δύο παιδιά έχει διενεργηθεί νεκροτομή, αλλά τα αίτια είναι άγνωστα και αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις για να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το 2014 η Ειρήνη είχε χάσει την αδελφή της ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας ήταν όταν πριν από 9 χρόνια η Ειρήνη έχασε τη 14χρονη αδελφή της, η οποία έφυγε από τη ζωή όταν πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν. Οι γιατροί, μάλιστα, πραγματοποιούν προγονιδιακό έλεγχο, για να διαπιστωθεί κατά πόσο συσχετίζεται με τον θάνατο των δύο βρεφών της 23χρονης.