Όπως κάθε χρόνο ο Δήμος Πειραιά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού  με τον συμβολικό φωτισμό του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ροζ χρώμα.

Με την φωταγώγηση του εμβληματικού κτιρίου της πόλης, ο Δήμος Πειραιά έστειλε για ακόμη μια χρονιά ένα ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Μεταξά», το οποίο προσέφερε σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην πλατεία Κοραή, έντυπο ενημερωτικό υλικό και κονκάρδες με τη χαρακτηριστική ροζ κορδέλα. Συμμετείχαν ο Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών Ε.Α.Ν.Π. Μεταξά «Στάσου κοντά μας» και ο  Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖω».

Διαβάστε επίσης: Καρκίνος του μαστού: Δωρεάν Προληπτικές Εξετάσεις για τις γυναίκες κρατούμενες στον Κορυδαλλό και τη Θήβα (Εικόνες)

Στις δράσεις παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Αν. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά»  Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Νίκος Πλατανησιώτης, ο νέος Δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη και ιατρός Κώστας Μαραγκάκης, η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» Αναστασία  Πασακοπούλου, στελέχη και ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Μεταξά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

 «25 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε με το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα, στέλνοντας το μήνυμα ότι η έγκαιρη διάγνωση, ειδικά για τον καρκίνο του μαστού, είναι η καλύτερη προστασία.  Χαίρομαι που το  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτέλεσε σύμβολο ελπίδας και ευαισθητοποίησης του γυναικείου πληθυσμού για τη σπουδαιότητα της πρόληψης.  Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίζει να στηρίζει δράσεις και να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που έχουν στόχο  την ενημέρωση των πολιτών, σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η υγεία».

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε:

 «Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, αποτελεί παράλληλα και παγκόσμια ημέρα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Ο Δήμος Πειραιά στηρίζει δράσεις στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, που επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων γυναικών κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο. Εμείς οι γυναίκες  είναι επιτακτικό να βάλουμε στη ζωή μας τον τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, ο οποίος όμως μπορεί να ιαθεί. Η πρόληψη σώζει ζωές!».

Διαβάστε επίσης: Νατάσα Παζαΐτη: "Αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό, τα παιδιά μου μού το έχουν συγχωρήσει" (Βίντεο)

Ο Αν. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος αναφερόμενος,  τόνισε:

 «Στον Πειραιά κανένας ογκολογικός ασθενής δεν είναι μόνος! Καμία γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τον καρκίνο του μαστού δεν είναι μόνη! Νοσοκομείο Μεταξά, Δήμος Πειραιά και όμοροι Δήμοι, Αντιπεριφέρεια Πειραιά, Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και Σύλλογοι Εθελοντών,  έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία, με στόχο την ολιστική αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων αναγκών που προκύπτουν σε ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην ανάληψη πρωτοβουλιών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα πρόληψης του καρκίνου».