Ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση του θανάτου μέσα σε περίπου έναν χρόνο δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα. Για τους θανάτους των δύο βρεφών, 20 ημερών και 2 μηνών, με το τελευταίο να καταλήγει την περασμένη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», διετάχθη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, Νίκο Νικολάου.

Εν τω μεταξύ, η νεαρή μητέρα έχει γίνει στόχος επικριτικών σχολίων. Όπως υποστηρίζει, δέχεται μηνύματα στα οποία την αποκαλούν με το επίθετο της 34χρονης Πατρινής προφυλακισθείσας μητέρας που κατηγορείται για τον θάνατο των τριών παιδιών της.

Διαβάστε ακόμη: Μυστήριο στην Πάτρα με τον θάνατο δύο βρεφών μέσα σε έναν χρόνο - Τι λέει η 23χρονη μητέρα τους

Γιαννόπουλος: «Να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης της 23χρονης μητέρας»

Σε δηλώσεις στην «Πελοπόννησο», ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σχολιάζοντας την επιχειρούμενη τις τελευταίες ημέρες συσχέτιση των δύο υποθέσεων, ανέφερε πως θα πρέπει να σταματήσει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης της 23χρονης μητέρας.

«Ενα παιδί το οποίο δεν το πρόσεξε κανένας στο μεγάλωμά του δεν μπορείς να το στοχοποιείς και να το αποτελειώνεις», επισήμανε.

Οι καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Αργά το βράδυ της Τετάρτης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εξέδωσε ανακοίνωση για την υπόθεση της Κ. Αχαΐας, γνωστοποιώντας πως «για την περίοδο 2017-2020 υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας της μητέρας, οι οποίες υποδείκνυαν σαφώς την ευάλωτη θέση της» και αρμοδίως ενημερώθηκαν οι αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές.

Ωστόσο. δεν διευκρινίζεται σε Αρχές ποιων περιοχών γνωστοποιήθηκαν οι καταγγελίες, καθώς η οικογένεια του τότε ανήλικου κοριτσιού φέρεται να διέμενε στο Ναύπλιο και όχι στην Κ. Αχαΐα. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2015 υπήρξε κινητοποίηση του Τμήματος Ασφαλείας Αργους έπειτα από δήλωση εξαφάνισής της, ωστόσο η ανήλικη επέστρεψε στο σπίτι της πριν από τις ενέργειες δημοσιοποίησης του περιστατικού.

Γιαννόπουλος για 23χρονη: «Ποιος τη στήριξε όλα αυτά τα χρόνια;»

Οπως έγινε γνωστό, η μητέρα, και ενώ το δύο μηνών κοριτσάκι νοσηλευόταν στο «Αγία Σοφία», επικοινώνησε με το «Χαμόγελο» και συγκεκριμένα με το Τμήμα Υγείας, για την παροχή βοήθειας σε διαδικαστικά ζητήματα, αλλά πριν υπάρξει οποιαδήποτε παρέμβαση «μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι το παιδί πέθανε και μας ζήτησε να καλύψουμε τα έξοδα κηδείας του», είπε ο κ. Γιαννόπουλος και πρόσθεσε ότι «δεν ξέραμε τίποτα για τη μικρή που μεγάλωνε τα παιδιά της, παρά μόνο την επικοινωνία που είχε με το ‘’Χαμόγελο’’ για τη βοήθεια που ζήτησε για το δεύτερο παιδί».

Καταλήγοντας, ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενους στους επικριτές της, διατύπωσε το ερώτημα «ποιος τη στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, ποιος της έδωσε τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της και να αισθάνεται;». Επισήμανση εξ αφορμής των σχολίων που λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο, πως αν και η 23χρονη έχασε δύο παιδιά σε έναν χρόνο, «δεν αισθάνεται και δεν εκδηλώνει πόνο για την απώλειά τους».

Το ξέσπασμα της 23χρονης μητέρας: «Με λένε "Ρούλα Πισπιρίγκου"»

Υπενθυμίζεται ότι η 23χρονη μίλησε χθες στην εκπομπή T-Live και ανέφερε ότι ο κόσμος δεν σέβεται το πένθος της και ότι της συμπεριφέρονται άσχημα, τη βρίζουν και τη λένε «Ρούλα Πισπιρίγκου».

«Τώρα βρίζουν εμένα, αντί να κοιτάξουν κάτι άλλο. Με λένε Πισπιρίγκου, παντού! Ούτε χθες σεβάστηκε κανείς κάτι, που κήδεψα τη μικρή. Με ρωτάγανε "τι έγινε και τι έγινε". Δεν με πήραν να με ρωτήσουν πώς είμαι», είπε χαρακτηριστικά.

Το τραγικό της ιστορίας είναι πως η νεαρή γυναίκα βίωσε και τον θάνατο της αδελφής της, όταν ήταν βρέφος, που «έφυγε» με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με σπασμούς.

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», σύμφωνα με τη νεαρή, είπαν ότι τα περιστατικά ήταν παρόμοια και γι' αυτό διενεργείται γονιδιακός έλεγχος.

Ο θάνατος του πρώτου βρέφους

Για τα παιδιά που έχασε, η 23χρονη είπε ότι το πρώτο πέθανε σε ηλικία 20 ημερών. «Έκανε ξαφνικούς ήχους, σαν να πνιγόταν. Φώναξα κατευθείαν, πήρα τηλέφωνο τους δικούς μου και μου είπαν ότι πρέπει να καλέσω ασθενοφόρο. Φώναξα μία γυναίκα που έμενε δίπλα και μου είπε "το παιδάκι φεύγει". Το καταλάβαινε η γυναίκα», ανέφερε. Το βρέφος πέθανε στο Κέντρο Υγείας και, όπως είπε, όταν το παρέλαβαν οι γιατροί είχε σφυγμούς, αλλά δεν μπόρεσαν να το σώσουν.

Ο θάνατος του δεύτερου βρέφους

Για τη δεύτερη εγκυμοσύνη της ανέφερε: «Άργησα να το μάθω. Δεν είχα, δηλαδή, τίποτα. Ούτε κάποια καθυστέρηση, ούτε να φαίνεται, τίποτα. Δεν ήθελα να το "ρίξω"», σημείωσε.

Συνεχίζοντας, η 23χρονη είπε ότι δεν είχε ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά στο μωρό της. «Το πήγαμε στο νοσοκομείο το παιδί. Γυρνάγανε τα μάτια της και δεν είχε καλή εστίαση. Σαν λιποθυμικό επεισόδιο είπαν στο Κέντρο Υγείας. Αλλά, όταν την πήγαν πάνω, είπαν ότι ήταν όλα φυσιολογικά», ανέφερε.

Μητέρα της 23χρονης μητέρας: «Ακούγεται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών»

Η μητέρα της 23χρονης παρενέβη σε εκπομπή του Mega, όπου νωρίτερα μίλησε η δικηγόρος της κόρης της. Η γιαγιά των δύο βρεφών επιτέθηκε στη δικηγόρο για το γεγονός ότι υποστήριξε πως η 23χρονη είναι ένα πρόσωπο που δεν πήρε μητρική αγάπη. 

Όπως είπε, η ίδια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βοηθήσει την κόρη της να μεγαλώσει τα παιδιά. «Τα κρατούσα για να πάει να κάνει κανένα μεροκάματο. Τώρα τι μεροκάματο έκανε η Ειρήνη, δεν το ξέρω», ανέφερε, αφήνοντας από την αρχή να εννοηθεί πως διατηρεί επιφυλάξεις για όσα υποστηρίζει η κόρη της.

«Δεν ξέρω τι συνέβη στα παιδιά. Μακάρι να είναι ιατρικό. Κρατάω μικρό καλάθι με αυτά που ακούω», ανέφερε. Όταν ρωτήθηκε τι εννοεί, είπε πως «δεν ξέρω γιατί έχει μπλέξει έτσι η Ειρήνη. Ακούγονται πολλά, ακόμα και ότι έκανε χρήση ναρκωτικών». Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι προφανές πως πολλά από τα δεδομένα της υπόθεσης μπορεί να ανατραπούν.

Η γιαγιά των δύο βρεφών μίλησε και για την απώλεια του δικού τους παιδιού, της αδερφής της 23χρονης, το 2014. Όπως είπε, το κοριτσάκι γεννήθηκε το 2012 και «έφυγε» το 2014. Μαζί με τον θάνατο των δύο βρεφών της κόρης της, αλλά και έναν ακόμα ενός βρέφους κοντινής φίλης της 23χρονης, συνολικά έχουν φύγει από τη ζωή τέσσερα μικρά κοριτσάκια.