Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν η μεθοδολογία και η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που είχε θησαυρίσει διαπράττοντας 670 απάτες με λεία 6 εκατ. ευρώ. Την υπόθεση εξιχνίασαν οι αστυνομικοί, την ώρα που τα θύματα προσπαθούν να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχασαν.

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου αποκαλύπτει στο «Live News» του Mega πως έκαναν «φτερά» 167.000 ευρώ από τραπεζικό του λογαριασμό. «Πήραν τηλέφωνο υποδυόμενοι τον διευθυντή της Αστυνομίας, ότι ήθελαν να κάνουν μία κράτηση στο ξενοδοχείο. Το σήκωσε ο γιος μου, δεν το σκέφτηκε πολύ. Έδωσε ένα OTP, μπήκαν στον λογαριασμό και έκαναν 16 αναλήψεις», είπε ένα από τα θύματά τους. Οι δράστες δεν κίνησαν υποψίες και η απάτη ολοκληρώθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, όπως λέει ο ξενοδόχος.

Δεκάδες καταγγελίες για την πολυπρόσωπη εγκληματική οργάνωση με 25 ηγετικά "στελέχη" και 130 βοηθητικά μέλη

Η καταγγελία που έκανε στην Αστυνομία ο ξενοδόχος ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από δεκάδες άλλες που βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας.

Τα χτυπήματα της εγκληματικής οργάνωσης πετύχαιναν και συνεχίζονταν. Όπως αποκαλύφθηκε, τα νήματα κινούσαν 25 άτομα που έπαιρναν αποφάσεις, ενώ 130 άτομα ήταν τα βοηθητικά μέλη που εκτελούσαν εντολές. Όλοι τους έπρεπε να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις.

Στη λίστα των θυμάτων και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας καθαρισμού

Οι δράστες για ακόμα μια φορά είχαν σωστή πληροφόρηση και ήταν πειστικοί. Χωρίς η υπάλληλος να καταλάβει το παραμικρό, οι δράστες γίνονται κυρίαρχοι του παιχνιδιού και ολοκληρώνουν την απάτη ταχύτατα. Όπως λέει ο επιχειρηματίας, τα χρήματα προορίζονταν για τις πληρωμές των υπαλλήλων του.

Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία για 155 άτομα και έχουν γίνει 24 συλλήψεις.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, 7 αυτοκίνητα, 74 κινητά τηλέφωνα, 17 τραπεζικές κάρτες, 9 βιβλιάρια καταθέσεων και 12.250 ευρώ. Οι έρευνες για τη hi-tech συμμορία συνεχίζονται, με στόχο να αποκαλυφθούν όλες οι άγνωστες πτυχές πίσω από τα χτυπήματα που διέπραξαν.