Ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση του θανάτου, μέσα σε έναν χρόνο, δύο βρεφών της ίδιας οικογένειας από την Κάτω Αχαΐα. Για τους θανάτους των δύο βρεφών, 20 ημερών και 2 μηνών, διατάχθηκε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αλλά και γονιδιακός έλεγχος τόσα στα μωρά, όσο και στα μέλη της οικογένειας.

Η 23χρονη από την Κάτω Αχαΐα, η μητέρα που έχασε δύο παιδιά μέσα σε 15 μήνες, ετοιμάζεται να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της. Η νεαρή κοπέλα βρήκε στήριξη και αγκαλιά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Με την κομμωτική θα ασχοληθώ με τα άλλα δεν τα πάω καλά» είπε η 23χρονη, μιλώντας στον Alpha το μεσημέρι της Δευτέρας (30/10). «Θα σταθώ στα πόδια μου» επισήμανε, αναφέροντας επίσης ότι δέχεται βοήθεια από κοινωνική λειτουργό.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Διαβάστε ακόμα: Αχαϊα: Η 23χρονη μητέρα των νεκρών βρεφών απειλεί με μηνύσεις όσους αφήνουν υπόνοιες ότι έβλαψε τα παιδιά της

Κάτω Αχαΐα: Τι έδειξε η ιστοπαθολογική εξέταση το πρώτο βρέφος

Να σημειωθεί ότι γνωστά έγιναν τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης στο πρώτο παιδί. Πληροφορίες του Alpha κάνουν λόγο πως αιτία θανάτου ήταν η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας.

Η διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας, όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής, είναι μία ασθένεια από την οποία μπορεί να νοσήσουν αρκετά παιδιά. Με τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης να γίνονται γνωστά, ο αρμόδιος ιατροδικαστής αναμένεται να τα διαβιβάσει στην αρμόδια εισαγγελία, που διεξάγει την έρευνα. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην εκπομπή, «αποκλείεται το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος τρίτου».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο παιδάκι, το 19 μηνών βρέφος, «έφυγε» από τη ζωή τον Ιούνιο του 2022. Η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι και βρήκε το μωρό χωρίς τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια, ειδοποίησε ασθενοφόρο, το παιδί έφτασε στο Κέντρο Υγείας, όπου οι γιατροί προχώρησαν σε ΚΑΡΠΑ, χωρίς αποτέλεσμα. Το δεύτερο, δύο μηνων, πέθανε πριν από μερικές ημέρες.

Στο μεταξύ, η εισαγγελία Πατρών έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.