Το φαράγγι του Γοργοποτάμου είναι μια πρόκληση για τους ρέκτες της περιπέτειας και της ακατάπαυστης έκκρισης αδρεναλίνη, μια και θεωρείται από τα πιο δύσκολα στην Ευρώπη, παρ' όλα αυτά, όπως συνέβη στην περίπτωση δύο Ελβετών τουριστών το μεσημέρι της Τρίτης, μπορεί η περιπέτεια να στραβώσει. Κατά τη διάρκεια canyoning, δηλαδή κατάβασης, στο φαράγγι του Γοργοποτάμου, το ζευγάρι βρέθηκε σε δυσμενή θέση, καθώς ο άντρας φέρεται να έσπασε το πόδι του. 
 
Μέσω 112 το ζευγάρι ειδοποίησε την Πυροσβεστική, δίνοντας το στίγμα του. Έσπευσαν άντρες της 7ης ΕΜΑΚ της Λαμίας, αλλά και συνάδελφοί τους από Αθήνα και Λάρισα, ωστόσο ακόμα και ο εντοπισμός τους σε ένα μήκος πολλών και δύσβατων χιλιομέτρων με μεγάλη υψομετρική διαφορά είναι εξαιρετικά δύσκολος και για αυτό ζητήθηκε συνδρομή από αέρος. Πράγματι, ένα ελικόπτερο τους εντόπισε στις 18:15 και έδωσε τις συντεταγμένες τους. 

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, η ΕΜΑΚ ξεκίνησε την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους. Αυτή, όπως φαίνεται, πρόκειται να κρατήσει πολλές ώρες. Η φυσιογνωμία του τοπίου είναι τέτοια, που είναι δύσκολο να βρεθεί το σημείο από όπου θα μπορούσαν οι άνδρες της της 7ης ΕΜΑΚ να καταρριχηθούν προς το σημείο που βρίσκονται οι τουρίστες. Η πυκνή βλάστηση, το κακοτράχαλο του εδάφους και οι απότομοι γκρεμοί σε συνδυασμό με το σκοτάδι που πέφτει, κάνουν την επιχείρηση ιδιαίτερα δυσχερή αφού απαιτείται έρευνα της περιοχής, οργανωμένο σχέδιο και χειρουργικές κινήσεις για να φτάσουν οι πυροσβέστες στον στόχο τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το λιγότερο το πρωί της Τετάρτης, 1 Νοεμβρίου, θα απεγκλωβιστούν οι Ελβετοί.