Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής, καθώς επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας.

Ο Γιάννης Σκόκας ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να πάρουν 534 ευρώ, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα.

Πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν εργασίες ακόμα και αντιπλημμυρικά έργα.

Ακόμα, επισήμανε πως πολλοί δεν έχουν πάρει την πρώτη αρωγή, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στις εργατικές κατοικίες στη Γιάννουλη κανείς δεν έχει πάρει χρήματα.

Ερωτηθείς για τα έργα αποκατάστασης, απάντησε πως ακόμα και σήμερα θα δεις λάσπες στους δρόμους και πως δεν προχωρά κάποιο έργο αποκατάστασης.


Ολόκληρη η συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Σκόκας στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος εργατικού κέντρου Λάρισας, κος Γιάννης Σκόκας, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

«Υπάρχουν εκατοντάδες εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται στο καθεστώς της αναστολής λόγω ότι οι επιχειρήσεις που δουλεύανε έχουν πληγεί από τις πλημμύρες και με βάση αυτό το καθεστώς θα έπρεπε να έχουν πάρει 534€, αυτή τη στιγμή δεν έχει πληρωθεί κανένας. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα σωρό οικονομικά προβλήματα. Δεν έχουμε πάρει απάντηση γιατί συμβαίνει αυτό. Αυτό που έχουμε δει μόνο στη δημοσιότητα είναι η χθεσινή δήλωση του υπουργού σε ένα μέσο ενημέρωσης που είπε ότι ήταν ένα θέμα διαδικαστικό. Ξεκινήσανε την προηγούμενη Παρασκευή για να δηλωθούν τα ΑΦΜ των επιχειρήσεων και ότι αυτή την εβδομάδα θα ξεκινήσουν να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, που σημαίνει ότι δεν θα πληρωθούν όλοι αυτή την εβδομάδα και να δούμε και πόσο θα πληρωθούν γιατί ήδη τρέχουνε δύο μήνες και βεβαίως το καθεστώς της αναστολής συνεχίζεται», είπε αρχικά.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση για την οικοσκευή, ο Γιάννης Σκόκας ανέφερε: «Την πρώτη αρωγή δεν την έχει πάρει ακόμη ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που έχει πληγεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι η πιο μεγάλη συνοικία της Λάρισας από αυτές που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, οι εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, δεν έχει πάρει ούτε ένας την πρώτη αρωγή ανάμεσα σε αυτούς προφανώς είναι και εργαζόμενοι που βρίσκονται στο καθεστώς της αναστολής. Ουσιαστικά για αυτό τον κόσμο δεν υπάρχει καμία στήριξη».

Ερωτηθείς αν έχουν ξεκινήσει τα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές, απάντησε: «Αν κυκλοφορήσει κανείς στις γειτονιές της Λάρισας και στα γύρω χωριά, θα δει ακόμα στους δρόμους λάσπες, θα δει λασπωμένα υπόγεια και μπορεί εύκολα να διαπιστώσει ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο αποκατάστασης δεν προχωράει. Δεν έχουμε ακούσει κάποιο συγκεκριμένο σχεδιασμό όσον αφορά και τα μέτρα προστασίας αντιπλημμυρικής θωράκισης γιατί είμαστε μπροστά στο χειμώνα και αυτά τα φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν σε 16 χιλιάδες χρόνια».