Σε επιφυλακή για επεισόδια βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία στο Νέο Ηράκλειο λόγω της επετείου συμπλήρωσης 10 ετών από τη δολοφονία Φουντούλη-Καπελώνη.

Η εντολή για άμεσες προσαγωγές από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν σε συρμούς του ηλεκτρικού και είχαν ως στόχο να φτάσουν στο νέο Ηράκλειο έγινε πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεκατρείς προσαγωγές σε Νέα Ιωνία και Νέο Ηράκλειο πριν προσεγγίσουν την περιοχή. Όπως αναφέρει το ΜέΡΑ25, κάποιοι από αυτούς είναι μέλη του.

«Προσαγωγές πριν από λίγο στον ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας, μεταξύ των οποίων 7 μέλη του ΜέΡΑ25, συμπεριλαμβανομένου του συντονιστή ΚΕ Κώστα Ντάσκα και του συντονιστή του Τομέα Δικαιωμάτων Θωμά Αχταρίδη», αναφέρει σχετική ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter).

Η ανάρτηση του ΜέΡΑ25

Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια και οι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει αρκετά κομβικά σημεία. Υπενθυμίζεται ότι ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Οικονόμου, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι «είμαστε προετοιμασμένοι για την οποιαδήποτε κατάσταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν τη στιγμή και στο Δημοτικό Κοιμητήριο Νέου Ηρακλείου, εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος του Γιώργου Φουντούλη, του ενός εκ των δύο δολοφονηθέντων και στο οποίο κάθε χρόνο γίνονται σχετικές εκδηλώσεις, επικρατεί απόλυτη ηρεμία.