Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι» περίπου στις 8 το βράδυ της Τετάρτης καθώς, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακροδεξιοί και αντιεξουσιαστές που έφτασαν εκεί μετά τις συγκεντρώσεις και τις αντισυγκεντρώσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο έδωσαν μάχη σχεδόν σώμα με σώμα.

Κατά πληροφορίες, και από τις δύο ομάδες άτομα επιβιβάστηκαν στα βαγόνια του ΗΣΑΠ από διάφορους άλλους σταθμούς πριν να καταλήξουν στο «Μοναστηράκι», όπου δόθηκε η «μάχη».

Άγρια επεισόδια στο Μοναστηράκι: Γεμάτα με ανυποψίαστους πολίτες τα βαγόνια

Σημειώνεται πως οι συγκρούσεις πραγματοποιήθηκαν, ενώ στον συρμό του ΗΣΑΠ υπήρχαν ανυποψίαστοι πολίτες που είχαν επιβιβαστεί στα βαγόνια χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι θα βρίσκονταν εν μέσω διασταυρούμενων «πυρών».

Όπως προκύπτει, η «μάχη» συνεχίστηκε για αρκετά λεπτά πριν υπάρξει τελικά παρέμβαση αστυνομικών που «περιόρισαν» τα επεισόδια, όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για τον απολογισμό όσων συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Νέο Ηράκλειο και το κέντρο της Αθήνας.

Σε ένα από τα βίντεο, μάλιστα, κρανοφόρος από την ομάδα των ακροδεξιών που βρισκόταν στην αποβάθρα του ΗΣΑΠ φαίνεται να πετάει κάποιο υγρό από μπιτόνι, με κάποιον άλλο να του φωνάζει «κάψ' τους, κάψ' τους».

Διαβάστε ακόμα: Συνελήφθησαν 21 ακροδεξιοί Ιταλοί στο "Ελ. Βενιζέλος" - Πάνω από 3.000 αστυνομικοί στο Νέο Ηράκλειο

Σε άλλο βίντεο κρανοφόροι και κουκουλοφόροι και από τις δύο ομάδες ακούγονται να ανταλλάσσουν ύβρεις και χτυπήματα με καδρόνια, αυτοσχέδιες ασπίδες και άλλα αντικείμενα.

"Γνώριμοι" των Αρχών κάποιοι από τους συλληφθέντες

Συνολικά, από την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023 προσήχθησαν 60 άτομα, από τα οποία τα 14 συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, ενώ σε βάρος 21 ατόμων εφαρμόστηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης (σ.σ.: πρόκειται για τους Ιταλούς ακροδεξιούς που εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

@lumi.1973

♬ πρωτότυπος ήχος - Luminita Dumitru

Από τους 14 συλληφθέντες οι 10 είναι αναρχικοί και οι τέσσερις ακροδεξιοί, με τρεις εξ αυτών να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. για συμμετοχή σε παρόμοια περιστατικά και επιθέσεις.