Μια απίστευτη καταγγελία έκανε γυναίκα από την Κέρκυρα. Η γυναίκα καταγγέλλει ότι χειρουργήθηκε για κήλη σε Νοσοκομείο της Κέρκυρας, χωρίς όμως να της χορηγήσουν ολική νάρκωση. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Κέρκυρας διερευνά την υπόθεση μετά την καταγγελία της γυναίκας. Πιο συγκεκριμένα η  κ. Αγγελική Λινάρδου, είναι η γυναίκα που έκανε την καταγγελία δηλώνοντας ότι στο νοσοκομείο της Κέρκυρας χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία. Όπως καταγγέλλει έζησε κάθε πόνο, κάθε κίνηση του χειρουργού στο σώμα της χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Χειρουργήθηκε χωρίς αναισθησία στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Όπως καταγγέλλει μιλώντας στο Star και τη Μαίρη Τζώρα, υποβλήθηκε σε αφαίρεση κήλης από τη σπονδυλική στήλη χωρίς όμως να είναι πλήρως ναρκωμένη και τα ένιωθε όλα.

 «Ήμουν μπρούμυτα, διασωληνωμένη, δεν μπορούσα να κουνηθώ. Νόμιζα ότι θα μείνω! Πνιγόμουν. Eίχα αδυναμία να κάνω κινήσεις. Ναι μεν άκουγα, αλλά δεν μπορούσα να αντιδράσω» είπε η κ. Λινάρδου.

Από την πλευρά του ο χειρουργός ανέφερε: «Αντιλήφθηκα πως δεν ήταν καλά ναρκωμένη. Το επισήμανα  στον αναισθησιολόγο ο οποίος με διαβεβαίωνε πως όλα είναι εντάξει. Αυτό συνέβη τρεις φορές. Τι έφταιξε; Κάποια δυσλειτουργία του μηχανήματος; Και οι αναισθησιολόγοι εμπιστεύονται τα μηχανήματα όπως οι πιλότοι».

Μένουν κλειστά χειρουργικά τραπέζια λόγω έλλειψης προσωπικού

Στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της περιφέρειας το πρόβλημα με τα χειρουργικά τραπέζια, -που δυστυχώς δεν ανοίγουν όλα-, παραμένει. Κι αυτό γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε αναισθησιολόγους και νοσηλευτές, όπως λένε οι εργαζόμενοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ διοργάνωσε μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και σύμφωνα με ανακοίνωση της, ο Υπουργός Υγείας που συναντήθηκε μαζί τους δεσμεύθηκε να κόψει τον γόρδιο δεσμό με τις ελλείψεις προσωπικού.

Τα κριτήρια επιλογής των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται στο εξής πιο αυστηρά.

Θα υπάρχουν μια σειρά από τεστ δεξιοτήτων, το πτυχίο τους θα πρέπει να έχει συνάφεια με την υγεία αλλά και να έχουν προϋπηρεσία. Η τελική επιλογή ωστόσο θα γίνεται από τον Υπουργό Υγείας, όπως εξήγησε στο ρεπορτάζ της η ιατρική συντάκτρια του Star, Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

Με αυστηρά κριτήρια στο εξής η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία

«Υπάρχουν πολλοί διοικητές στα νοσοκομεία που δεν κάνουν να διοικούν ούτε περίπτερο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.