Προβλήματα σημειώνονται από την επέλαση της κακοκαιρίας, η οποία έχει επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας. Η αμαξοστοιχία Intercity (IC 51) ακινητοποιήθηκε μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στεφάνου, λόγω πτώσης δέντρων στη γραμμή που είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και της κυκλοφορίας.

Οι μηχανοδηγοί του Intercity, σύμφωνα με πληροφορίες, αντιλήφθηκαν άμεσα τους πεσμένους κορμούς και πρόλαβαν να σταματήσουν εγκαίρως το τρένο το οποίο μένει ακινητοποιημένο στο σημείο.

Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Η κακοκαιρία θα επηρεάσει Μακεδονία, Θράκη και νησιά βορειοανατολικού Αιγαίου – Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο

Λόγω της διακοπής κυκλοφορίας μεταξύ Αθηνών και Αφιδνών, τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC51, 1542 και 1543 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία, σύμφωνα με την Hellenic Train. Επίσης, η αμαξοστοιχία IC 60 αναμένει στον Σ.Σ Ρέντη ενώ αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Σημειώνεται ότι έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας από το πρωί, όπως στην Θεσσαλία και την δυτική ΕλλάδαΤο μέγεθος του χαλαζιού που έπεσε σε πολλές περιοχές των Τρικάλων είναι τρομακτικό. Η χαλαζόπτωση σημειώθηκε κοντά στις τρεις τα ξημερώματα του Σαββάτου με τους Τρικαλινούς να πετιούνται έντρομοι από τον ήχο που προκαλούσε διαπιστώνοντας, όπως καταγράφει το Trikalanews.gr ότι ήταν σαν να έβρεχε… βότσαλα.

4016237
4016242
4016250
4016256