Το κατώφλι του ανακριτή θα περάσει σήμερα, Τρίτη, ο 33χρονος οδηγός μηχανής που παρέσυρε και σκότωσε ένα βρέφος, το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο του Βόλου, γεγονός που σόκαρε την κοινή γνώμη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Magnesianews.gr, θα εξεταστεί και το υλικό από τις κάμερες, το οποίο ζητήθηκε από την Αστυνομία, από όλες τις επιχειρήσεις στην οδό Ιάσονος.

Συγκεκριμένα, υλικό από κάμερες ζητήθηκε από την είσοδο της οδού Ιάσονος μέχρι και το  μοιραίο σημείο του τροχαίου στη συμβολή με την οδό Αντωνοπούλου, προκειμένου να ελεγχθεί η οδηγική συμπεριφορά του 33χρονου πριν παρασύρει με τη μηχανή του τον 53χρονο παππού που κρατούσε στα χέρια του το μωρό.

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα την Κυριακή και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα. Ο ίδιος ήταν σοκαρισμένος και ανέφερε μόνο ότι είδε τον παππού του βρέφους ξαφνικά μπροστά του και φρενάρισε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Εισαγγελία δεν είχε κατατεθεί μέχρι χθες το πόρισμα της εξέτασης του αλκοτέστ στο οποίο υποβλήθηκε.

Το χρονικό της τραγωδίας στον Βόλο

Το τροχαίο έγινε στις 10 το βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο, όταν ο παππούς προσπάθησε να διασχίσει τον δρόμο με το παιδί στην αγκαλιά του.

Ο 53χρονος τραυματίστηκε και το παιδί εκσφενδονίστηκε στο πεζοδρόμιο. Η 45χρονη γιαγιά του βρέφους άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μπήκε αμέσως σε ταξί, ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει για να δει τι συνέβη.

Διαβάστε ακόμα: Βόλος: Συγκλονίζει ο πατέρας του βρέφους που σκοτώθηκε έπειτα από παράσυρση: "Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε"

Ο οδηγός ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες. Ο διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κινητοποίησε νευροχειρουργούς, χειρουργούς, αναισθησιολόγους και παιδιάτρους, ενώ σε δεύτερο χρόνο έφτασαν στο νοσοκομείο οι γονείς του παιδιού.

«Σώστε το παιδάκι μας»

Η γιαγιά του παιδιού φώναζε «σώστε το παιδάκι μας», ενώ ο παππούς, που είχε σπασμένα πλευρά, ήταν σχεδόν λιπόθυμος.

Το βρέφος οδηγήθηκε στην ανάνηψη και επί 1,5 ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από ανακοπή στον αξονικό, χάθηκε κάθε ελπίδα και τελικά στις 23:40 ξεψύχησε.

Η νεκροψία έδειξε πως το 3,5 μηνών κοριτσάκι έφερε βαριές κακώσεις στο κεφάλι.

Βόλος: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της παράσυρσης του βρέφους

Σε βίντεο που δόθηκε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι ο παππούς δεν ήταν δίπλα στο αυτοκίνητο και στην προσπάθειά του να περάσει τον δρόμο έχοντας στην αγκαλιά του το παιδί στέκεται και εκείνη την ώρα χτυπιέται από το δίκυκλο.

«Άκουσα ένα μπαμ, βγήκα έξω», λέει αυτόπτης μάρτυρας στο Mega, ενώ το τραγικό συμβάν συνέβη μπροστά στους γονείς. Αμέσως στο σημείο μαζεύεται κόσμος, που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει την τραγωδία που έχει συμβεί. Η οικογένεια είχε βγει έξω για φαγητό και κανείς δεν περίμενε το κακό που θα τους συνέβαινε.

Συντετριμμένος ο πατέρας

Ο πατέρας του βρέφους δήλωσε: «Είμαι συντετριμμένος εγώ και η οικογένειά μου. Δεν υπάρχουν λόγια. Έχουμε δικηγόρο και έχει αναλάβει όλα τα διαδικαστικά. Αυτός ο άνθρωπος μας κατέστρεψε».

Με πληροφορίες από Magnesianews.gr