Για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος στο Βόλο με τον θανάσιμο τραυματισμό του 4 μηνών βρέφους μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του οδηγού της μοτοσικλέτας, Νίκος Παπαπέτρος.

«Ο 33χρονος δεν έκανε ελιγμούς, κινούνταν μέσα στα όρια ταχύτητας και ο παππούς βγήκε αιφνίδια και εκτός διάβασης στο οδόστρωμα, κοντοστάθηκε και δεν αντέδρασε. Ο οδηγός της μηχανής κόρναρε, αλλά ο παππούς δεν κινήθηκε», ανέφερε.

«Το βασικό αδίκημα, η επικίνδυνη οδήγηση δηλαδή, ο ισχυρισμός είναι ότι δεν στέκει ως αδίκημα, διότι δεν στοιχειοθετείται αντικειμενικά. Πρόκειται περί απλής τροχαίας παράβασης, η οποία βέβαια οδήγησε σε θάνατο. Πιθανόν να ήταν και ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το αδίκημα αυτό θέλει συγκεκριμένα στοιχεία, θέλει επικίνδυνους ελιγμούς, οι οποίοι ελιγμοί στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχουν», εξήγησε ο κ. Παπαπέτρος

*Διαβάστε εδώ: Τραγωδία στον Βόλο: Με ταξί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το βρέφος που παρασύρθηκε από μηχανή - Η γιαγιά φώναζε "σώστε το παιδάκι μας"

Οι τοξικολογικές εξετάσεις δεν έχουν βγει ακόμη και όταν ελέγχθηκε ο 33χρονος για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ο δικηγόρος του ανέφερε ότι «υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις» και ότι ακόμα και αυτές οι εξετάσεις «δεν αποτελούν αξιόπιστη πηγή».

Υπενθυμίζεται ότι στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο οδηγός της μοτοσικλέτας, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος 4 μηνών, την ώρα που ο παππούς του, που το κρατούσε αγκαλιά, προσπάθησε να διασχίσει την οδό Ιάσονος.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη παρουσία των γονιών και της γιαγιάς του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία αναμένεται να συλλέξει υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν σε όλο το μήκος της οδού Ιάσονος, απ’ όπου διήλθε η μηχανή, μέχρι και το σημείο του δυστυχήματος και στη συνέχεια οι δικαστικές Αρχές θα εξετάσουν την οδηγική συμπεριφορά του αναβάτη.

Ο 33χρονος οδηγός της μηχανής, που κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, κατά την προανάκριση είπε ότι είδε τον 53χρονο παππού του βρέφους ξαφνικά μπροστά του, στη μέση του δρόμου, και φρενάρισε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της μοτοσικλέτας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 33χρονος είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν σε επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονία από αμέλεια.