Σοκάρουν όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του γυμναστή που καταγγέλλεται πως παρενοχλούσε μαθητές Δημοτικού Σχολείου στον Ασπρόπυργο.

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον 30χρονο γυμναστή. Μάλιστα, δυο γονείς που τον κατήγγειλαν μίλησαν στον ΑΝΤ1 για την υπόθεση.

Ασπρόπυργος: «Είχαμε πολλά παράπονα πως τα γαργαλούσε και τα έβαζε μέσα στην τάξη», λέει ένας πατέρας

«Είχαμε πολλά παράπονα πως τα γαργαλούσε και τα έβαζε μέσα στην τάξη», είπε στον ΑΝΤ1 ένας πατέρας, εξηγώντας πως, μόλις χθες γνώρισε τον γυμναστή από τον Ασπρόπυργο, ο οποίος και του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

«Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν κάνει καταγγελία στην αστυνομία, αλλά δεν είναι επίσημο», σημείωσε ακόμη.

Από την πλευρά της, μητέρα τεσσάρων παιδιών στο ίδιο σχολείο, τρία εκ των οποίων έχουν τον εν λόγω γυμναστή, ρώτησε χθες, Τρίτη, τα παιδιά της αν ισχύουν τα όσα βγήκαν στη δημοσιότητα κι εκείνα της απάντησαν θετικά.

«Όταν βγήκαν στη δημοσιότητα έπιασα τα παιδιά μου και τα ρώτησα τι ακριβώς γίνεται στην τάξη στη γυμναστική. Οι δύο μου είπαν πως τους γαργαλάει κι ο τρίτος μου είπε πως: ‘’εμένα με γαργαλάει στην κοιλιά και ήθελε να μου πιάσει τα γεννητικά μου όργανα κι εγώ δεν τον άφησα’’» είπε η μητέρα. 

Η ίδια πάντως, δεν πήγε στην Αστυνομία, αλλά στον Σύλλογο Γονέων και τον διευθυντή του σχολείου.

«Στο σχολείο δεν είχαν καταλάβει τίποτα, γιατί τους είχε μέσα στην αίθουσα δεν έκαναν έξω και τους έβαζε να γαργαλιούνται μεταξύ τους» ανέφερε.

Ασπρόπυργος: Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τον 30χρονο γυμναστή, ο οποίος προσελήφθη μόλις φέτος τον Αύγουστο στο εν λόγω σχολείο στον Ασπρόπυργο και μέσα σε τρεις μήνες έχει «καταφέρει» να γίνει αντικείμενο συζήτησης για πενήντα παιδιά και τους γονείς τους.

Μάλιστα, οι γονείς, ο ένας μετά τον άλλον έχουν απευθυνθεί στη διεύθυνση του σχολείου, στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και στις Αρχές. Όταν, δε, έγινε γνωστό πως η υπόθεση αφορά τουλάχιστον πενήντα παιδιά, δεκάδες γονείς πήγαν στο σχολείο και προσπάθησαν να επιτεθούν στο γυμναστή, με τους συναδέλφους του να τον προστατεύουν. Λίγο αργότερα, όμως, έφτασε στο σχολικό συγκρότημα η αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε.

Για τα περιστατικά διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ο ίδιος έχει παυτεί ήδη από τα καθήκοντά του. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος γυμναστής προσκόμισε γνωμάτευση, με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67%, συνεπεία διαταραχής Asperger.