Την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας προκάλεσαν οι καταγγελίες που έγιναν σε βάρος 30χρονου γυμναστή σε δημοτικό σχολείο του Ασπροπύργου, που φέρεται ότι παρενοχλούσε μικρούς μαθητές και ο οποίος συνελήφθη χθες το πρωί και παραμένει κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για την υπόθεση.

Διευκρινίζεται πως πρόκειται για αναπληρωτή καθηγητή και πως ήδη έχει παυθεί από τα καθήκοντά του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ. σε 30χρονο γυμναστή δημοτικού σχολείου στον Ασπρόπυργο, έπειτα από καταγγελίες γονιών ότι παρενοχλούσε τα παιδιά τους.

Ο 30χρονος γυμναστής κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή για όσα τον κατηγορούν μαθητές και γονείς στον Ασπρόπυργο.


«Περίεργος άνθρωπος ο γυμναστής»

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γυμναστής φέρεται να έχει παρενοχλήσει περισσότερους από 50 μαθητές, ενώ ο ίδιος κάνει λόγο για ένα απλό «γαργάλημα».

*Διαβάστε εδώ: Αδιανόητες εικόνες στην Καισαριανή: Αρουραίοι «σουλατσάρουν» σε δημοτικό σχολείο

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος γυμναστής προσκόμισε γνωμάτευση, με την οποία δηλώνει ότι έχει αναπηρία 67%, συνεπεία διαταραχής Asperger.

Εν τω μεταξύ, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ο οποίος διέταξε να μεταχθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α. Ασπροπύργου.

Πατέρας που μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι έχουν μιλήσει για το γεγονός στον διευθυντή, ο οποίος δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι, ωστόσο χαρακτήρισε τον γυμναστή «περίεργο άνθρωπο».

Η συγκέντρωση γονέων έξω από το σχολείο

Μία ώρα πριν από τη σύλληψη του γυμναστή χθες, πλήθος γονέων μαθητών είχε συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, καθώς είχαν πληροφορηθεί ότι ο 30χρονος φέρεται να προβαίνει συχνά σε θωπείες εις βάρος ανήλικων μαθητών, κατά τη διάρκεια του μαθήματος της  Γυμναστικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γονείς φέρεται να κατήγγειλαν, σύμφωνα με μαρτυρία του μεγαλύτερου παιδιού τους, ότι ο γυμναστής είχε στα πόδια του τη μικρή ανήλικη κόρη τους και της είχε κατεβάσει το μπλουζάκι στην περιοχή του στήθους, με την πρόφαση να δει σε ποιο σημείο είχε γρατζουνιστεί.

Γονιός φέρεται, επίσης, να υποστήριξε πως ο συγκεκριμένος δάσκαλος προβαίνει συχνά σε θωπείες και χαϊδέματα στα παιδιά, ενώ υπήρξε και γονιός που φέρεται να υποστήριξε ότι έχει δεχθεί διαμαρτυρίες από αρκετά παιδιά πως κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Γυμναστικής ο εν λόγω γυμναστής δεν τους άφηνε να βγουν στο προαύλιο, αλλά τους κρατούσε στην τάξη και τους γαργαλούσε χωρίς τη θέλησή τους.