Μία πολύ περίεργη υπόθεση εκτυλίσσεται σε δημοτικό σχολείο στον Ασπρόπυργο, καθώς δεκάδες μαθητές έχουν παραπονεθεί στους γονείς τους πως ο δάσκαλος Γυμναστικής άλλοτε τους... γαργαλούσε, άλλοτε τους κακοποιούσε, άλλοτε τους κορόιδευε.

Πρόκειται για τον 30χρονο Χ.Κ., ο οποίος προσελήφθη μόλις φέτος τον Αύγουστο στο εν λόγω σχολείο και μέσα σε τρεις μήνες έχει «καταφέρει» να γίνει αντικείμενο συζήτησης για πενήντα παιδιά και τους γονείς τους.

Μάλιστα, οι γονείς, ο ένας μετά τον άλλον έχουν απευθυνθεί στη διεύθυνση του σχολείου, στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και στις Αρχές. Όταν, δε, έγινε γνωστό πως η υπόθεση αφορά τουλάχιστον πενήντα παιδιά, δεκάδες γονείς πήγαν στο σχολείο και προσπάθησαν να επιτεθούν στον γυμναστή, με τους συναδέλφους του να τον προστατεύουν. Λίγο αργότερα, όμως, έφτασε στο σχολικό συγκρότημα η Αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε.

Για τα περιστατικά διατάχθηκε από το υπουργείο Παιδείας Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ο ίδιος έχει παυθεί ήδη από τα καθήκοντά του. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή, ενώ πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη.

«Πολλοί γονείς μάς έκαναν παράπονα πως υπήρχαν γαργαλητά και άλλα πράγματα. Πήγαμε στο σχολείο κι εκείνος το αρνήθηκε», είπε ένας από τους γονείς. Μάλιστα, πατέρας 8χρονης μαθήτριας φέρεται να κατήγγειλε πως μια μέρα ο γυμναστής την είχε στα πόδια του και της είχε κατεβάσει το μπλουζάκι στην περιοχή του στήθους, με την πρόφαση να δει σε ποιο σημείο έχει γρατζουνιστεί. Όπως διαπιστώθηκε, όμως, δεν υπήρχε καμία γρατζουνιά.

Ασπρόπυργος: Καταθέτουν οι γονείς

Την ίδια ώρα, ένας-ένας οι γονείς των συνολικά πενήντα παιδιών που έπεσαν θύματα της αλλόκοτης συμπεριφοράς του γυμναστή παρελαύνουν από την Ασφάλεια Ασπροπύργου, καταθέτοντας όσα τους είχαν πει τα παιδιά τους. Μέχρι και χθες το απόγευμα, οκτώ γονείς είχαν δώσει καταθέσεις. Συγκλονίζει, πάντως, η καταγγελία της μητέρας ενός 11χρονου, καθώς ανέφερε σωματική κακοποίηση και μια συμπεριφορά που προκαλεί εξευτελισμό: «Κάποια στιγμή έγραψε στον πίνακα ότι το παιδί μου είναι “γκέουλας”, σαν παιχνίδι τρίλιζας. Το είδαν όλα τα παιδιά της τάξης. Το τελευταίο δεκαήμερο, όπου πετύχαινε το παιδί, το φώναζε “γκέουλας”. Την περασμένη εβδομάδα έβαλε το παιδί κάτω στον προαύλιο χώρο και το πατούσε με το πόδι στο κεφάλι», είπε χαρακτηριστικά.

Άσπεργκερ

Ο πατέρας, πάντως, του 30χρονου γυμναστή έδωσε μία άλλη διάσταση στην υπόθεση, αναφερόμενος στο γεγονός πως ο γιος του έχει σύνδρομο Άσπεργκερ. Μιλώντας στο Mega, εξήγησε την επίδραση που έχει αυτό το σύνδρομο στη συμπεριφορά του γιου του: «Με πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής ότι το παιδί το έχουν πιάσει και είναι στο αστυνομικό τμήμα. Το παιδί μου έχει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Είναι ένα παιδάκι, το μυαλό του δεν συνάδει με την ηλικία που είναι, δηλαδή είναι πολύ πιο μικρός ουσιαστικά. Αυτό του δημιούργησε αυτή τη στιγμή αυτό το μέγιστο πρόβλημα, γιατί νομίζει ότι είναι παιδάκι. Όταν πλησιάζουμε τα παιδιά, του λέω “πρόσεχε, αγάπη μου, πρόσεχε, σε παρακαλώ”. “Μπαμπά”, μου λέει, “είμαστε φίλοι με τα παιδιά”», σημείωσε ο πατέρας.

Διαβάστε ακόμα: Ασπρόπυργος: Ο πατέρας του γυμναστή που φέρεται να παρενοχλούσε μαθητές ξεσπά – "Ο γιος μου έχει το σύνδρομο…"

Στη συνέχεια, ο πατέρας συμπλήρωσε πως ο γιος του όντως... γαργαλούσε τα παιδιά, όχι όμως με πονηρό σκοπό: «Τα γαργάλαγε, λέει, τα παιδιά, όχι όμως πονηρά. Μου λέει: “Μπαμπά, τι είναι αυτά που λένε; Αστειεύομαι με τα παιδάκια”, μου λέει, “είναι παιδάκια, πήγα να τα προσεγγίσω”. Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό το πράγμα που έχει γίνει. Δεν υπάρχει καλύτερο παιδί. Είχε σπουδάσει Ειδική Αγωγή το παιδί για να βοηθήσει, γιατί νιώθει και αυτός το ίδιο και θέλει να βοηθήσει την κατάσταση αυτή. Μάλιστα, τώρα που του λέω “δεν θα ξαναπάς στο σχολείο αυτό”, μου λέει “γιατί, μπαμπά; Η φυγή είναι καλύτερη;”. Το διαχειρίζεται, αλλά φοβάμαι», κατέληξε.

Με πληροφορίες από την «OΝtime»