H δίκη για τον θάνατο της Έμμας, όταν παρασύρθηκε από οδηγό πριν από έναν χρόνο στη Θεσσαλονίκη, έχει αρχίσει, αλλά η συγκινησιακή φόρτιση αφορούσε στη συνάντηση που είχαν οι γονείς της φοιτήτριας με τη λήπτρια του νεφρού της κόρης τους, αφού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της. 

Ενώ ο πατέρας της Έμμας ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, η μητέρα της μίλησε στο MEGA για τις σκέψεις που έκανε όταν συνάντησε τη γυναίκα που ζει μέσα από την κόρη της - αλλά και η κόρη της ζει μέσα από εκείνη.  

Δίκη για τον θάνατο της Έμμας στη Θεσσαλονίκη: "Για το κακό που έχει κάνει, να τιμωρηθεί αυστηρά και παραδειγματικά" 

Χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ αναφέρεται: Η συγκίνηση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης κορυφώνεται.

Η μητέρα της αδικοχαμένης Έμμας πιάνει το χέρι της γυναίκας που έλαβε το νεφρό της κόρης της και επέζησε. Τη χαϊδεύει στο κεφάλι και την ακούει να της λέει ευχαριστώ για τη σπουδαία απόφαση που πήρε. Να δωρίσει τα ζωτικά όργανα του παιδιού της, για να χαρίσει ζωή και ελπίδα σε ασθενείς που βρίσκονταν για χρόνια μεταξύ ζωής και θανάτου.

Όλα αυτά, λίγο πριν αρχίσει η δίκη για τη φονική παράσυρση της άτυχης φοιτήτριας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, πριν από σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο.

Η 52χρονη γυναίκα που έλαβε το νεφρό της άτυχης κοπέλας που σκοτώθηκε έκανε αιμοκάθαρση επί 10 ολόκληρα χρόνια. Η μεταμόσχευση πέτυχε και από εκείνη τη μέρα ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της.

Από την πρώτη στιγμή ήθελε να γνωρίσει και να μιλήσει με τους γονείς της Έμμας. Το πρωί πήγε στα δικαστήρια συναισθηματικά φορτισμένη.

Στη δίκη για τη φονική παράσυρση κατέθεσε πρώτος ο πατέρας της άτυχης κοπέλας.

«Πρέπει, για το κακό που έχει κάνει, να τιμωρηθεί αυστηρά και παραδειγματικά. Ο δρόμος δεν είναι πίστα, δεν βγαίνεις έξω και θερίζεις», δήλωσε ο πατέρας της Έμμας.

Στα πλάνα από κάμερες ασφαλείας, τη νύχτα της τραγωδίας, το επίμαχο αυτοκίνητο φαινόταν να απομακρύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα και οι φωνές έκαναν ορισμένους στο σημείο να τρέξουν.

Πίσω στο ύψος της Καμάρας, μια νεαρή χαροπάλευε και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. 

Όπως διαπιστώθηκε, το αυτοκίνητο έτρεχε με 104 χλμ./ώρα, όταν η μέγιστη επιτρεπόμενη στο σημείο είναι μόλις 50.

Ο οδηγός πάτησε γκάζι και εγκατέλειψε την άτυχη Έμμα. Ο χρόνος που χάθηκε, ουσιαστικά εκμηδένισε όποιες ελπίδες υπήρχαν για τη σωτηρία της φοιτήτριας.

«Πιστεύω ότι σίγουρα η κόρη μου δεν μπορούσε να αντιληφθεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου του καθάρματος γιατί ήταν μακριά. Σίγουρα θα άκουσε τον θόρυβο που άκουσαν και οι άλλοι από την ταχύτητα που είχε. Πίστεψε ότι προλαβαίνει, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα τη χτυπήσει στο άλλο ρεύμα. Ήταν στο αντίθετο ρεύμα, κοντά στο πεζοδρόμιο όταν τη χτύπησε και προφανώς την πέταξε», προσέθεσε ο πατέρας της Έμμας.

Η άτυχη φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην εντατική του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου τελικά άφησε την τελευταία πνοή της. Τότε, την πιο μαύρη μέρα της ζωής τους, οι γονείς της έδειξαν μεγαλείο ψυχής. Δώρισαν τα όργανα της κόρης τους, με την ελπίδα μέσα από τον θάνατό της να σωθούν ζωές. Και το πρωί είδαν με τα μάτια τους αυτό που όλους αυτούς τους μήνες σκέφτονταν κατά διαστήματα και φαντάζονταν.

Ο 27χρονος παραπέμφθηκε σε δίκη κατηγορούμενος για επικίνδυνη οδήγηση που επέφερε θάνατο, εγκατάλειψη θύματος τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

«Πήγαμε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία με μάρτυρες να καταλάβω τι είχε γίνει. Η κόρη μου γνώριζε από κυκλοφοριακή αγωγή, πάντα ήμουν αυστηρός λόγω επαγγέλματος», σημείωσε ο πατέρας της Έμμας.

Η δίκη διακόπηκε για τις 29 Νοεμβρίου. Οι γονείς της αδικοχαμένης Έμμας περιμένουν από την πρώτη στιγμή την καταδίκη του οδηγού που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε το παιδί τους, χωρίς κανένα ελαφρυντικό.



Θεσσαλονίκη: "Από τις πιο χαρούμενες στιγμές η συνάντηση της μητέρας της Έμμας με τη λήπτρια του νεφρού της κόρης της"

Η Κέλλυ Καμπάκη μίλησε για τα συναισθήματά της όταν γνώρισε τη γυναίκα που έλαβε το νεφρό, κατόπιν της δωρεάς οργάνων που αποφάσισε να κάνει η οικογένεια της Έμμας.

«Ήταν από τις πιο χαρούμενες στιγμές το τελευταίο διάστημα. Ήταν πολύ μεγάλη η συγκίνηση. Αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι του παιδιού μου. Έχει το δώρο που της έκανε η Έμμα. Όταν δωρίσαμε τα όργανα του παιδιού, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Τώρα καταλαβαίνουμε, δωρίζουμε ζωή».